Ένας στους είκοσι ανθρώπους παγκοσμίως υποφέρει από υπεριδρωσία. Κι όταν λέμε υπεριδρωσία, δεν εννοούμε φυσικά την αναμενόμενη εφίδρωση του οργανισμού λόγω υψηλών θερμοκρασιών ή άσκησης. Υπάρχουν άτομα που ιδρώνουν υπερβολικά στις παλάμες, στις μασχάλες, στα πέλματα ή στο μέτωπο και αυτό τους προκαλεί ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα. Το μοντέλο Κρίσι Τέιγκεν βρήκε τη λύση, αφού έκανε botox στις μασχάλες της.Η σύζυγος του τραγουδιστή Τζον Λέτζεντ εμπιστεύτηκε αυτή τη μέθοδο και έτσι επισκέφτηκε ειδικό για να της κάνει ενέσεις botox. Η διαδικασία υλοποιείται με μια πολύ λεπτή βελόνα, η οποία εγχέει σταγόνες από αυτό στο δέρμα κάθε ενδιαφερόμενης περιοχής. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά. Η Κρίσι Τέιγκεν μοιράστηκε την απόφαση να κάνει botox με τους followers της, αφού ανέβασε στιγμιότυπα από τη συνολική διαδικασία.

Δείτε τη φωτογραφία:

Παρόλο που υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, όπως οι αντιιδρωτικές κρέμες και σπρέι, συχνά αποδεικνύονται μη αποτελεσματικές και συνεπώς μη ικανοποιητικές. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό δρ. Αθανάσιο Χριστόπουλο το botox από την άλλη, μειώνει την παραγωγή ιδρώτα και είναι αποδεδειγμένα ευεργετικό για τον ασθενή που υποφέρει από υπεριδρωσία.


Με το botox δεν παύεις εντελώς να ιδρώνεις, απλώς μειώνεται η υπερβολική εφίδρωση. Το πλήρες αποτέλεσμα είναι εμφανές μέσα στην πρώτη εβδομάδα, ενώ μέσα στις πρώτες δύο μέρες το πρόβλημα μειώνεται στο 90% στην περιοχή της μασχάλης.

Η μέθοδος διατηρεί ικανοποιητικά αποτελέσματα για έξι με δέκα μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί.

από Ευγενία Κολοβού