Αρχική > Μένουμε Σπίτι > Πώς να αφαιρέσεις το ακρυλικό μανικούρ χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου

Πώς να αφαιρέσεις το ακρυλικό μανικούρ χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου

Αν έχεις εμμονή με τα νύχια σου, τότε ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το ραντεβού στο σαλόνι ομορφιάς για ακρυλικό μανικιούρ. Αλλά ύστερα από μερικές εβδομάδες με αυτά τα λαμπερά νύχια, γνωρίζεις τι έρχεται: η φοβερή και κουραστική διαδικασία αφαίρεσης.

Αν και οι ειδικοί συνιστούν να αναζητήσεις μία εξειδικευμένη τεχνίτρια για την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών σου με ασφάλεια, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Δες παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Βήμα 1ο: Κόψε τα νύχια

Ξεκίνα με τη χρήση ενός ακρυλικού νυχοκόπτη για να κόψεις τις προεκτάσεις των νυχιών και τις ακρυλικές επικαλύψεις που εκτείνονται πέρα ​​από το μήκος των φυσικών νυχιών σου. Η περικοπή του πλεονάζοντος προϊόντος βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας αφαίρεσης.

Βήμα 2ο: Αφαίρεσε το ανώτερο στρώμα ακρυλικού

Χρησιμοποιώντας τη λίμα νυχιών ξεκίνα να τρίβεις την ακρυλική επίστρωση για να αφαιρέσεις το υλικό. Οι γρατζουνιές που δημιουργεί η λίμα στο ακρυλικό είναι σημαντικές, επειδή λειτουργούν ως κανάλια, τα οποία βοηθούν το ασετόν που πρόκειται να εφαρμόσεις στη συνέχεια να απορροφηθεί πιο γρήγορα.

Βήμα 3ο: Εφάρμοσε λαδάκι για τις παρανυχίδες

Πριν αφαιρέσεις την ακρυλική επίστρωση των νυχιών σου, πρέπει να τα ενυδατώσεις πολύ καλά. Το ασετόν είναι εξαιρετικά στεγνό, επομένως πρέπει να είσαι σίγουρη ότι θα εφαρμόσεις λαδάκι γύρω από την περίμετρο του νυχιού, στις παρανυχίδες, ακόμη και στην κάτω επιφάνεια των δαχτύλων.

Βήμα 4ο: Αφαίρεσε το ακρυλικό

Βούτηξε λίγο βαμβάκι σε 100% καθαρό ασετόν και τοποθέτησέ το στην επιφάνεια του νυχιού. Τύλιξε όλα τα νύχια με αλουμινόχαρτο. Η περιτύλιξη του νυχιού εξυπηρετεί δύο σκοπούς: αποτρέπει το ασετόν από το να εξατμιστεί γρήγορα, ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος, προκαλώντας την ταχύτερη λειτουργία της ακετόνης. Βεβαιώσου ότι αφήνεις κάθε νύχι να παραμείνει τυλιγμένο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Βήμα 5ο: Ξύσε απαλά το ακρυλικό

Ξετύλιξε και δούλεψε πάνω σε ένα νύχι κάθε φορά, ώστε τα υπόλοιπα να παραμένουν τυλιγμένα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν το ακρυλικό έχει μαλακή υφή, πάρε ένα ξύλινο στικ για τα πετσάκια και απομάκρυνε απαλά το υλικό, από την περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στην επιδερμίδα προς την κορυφή του νυχιού. Εάν δεν αφαιρείται εύκολα, τοποθέτησε ξανά το βαμβάκι στο νύχι, και στη συνέχεια τύλιξε το για μερικά ακόμα λεπτά.

Βήμα 6ο: Χρησιμοποίησε buffer για τα υπολείμματα

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά απομακρύνεις το ακρυλικό, ενδέχεται να παραμείνουν υπολείμματα στα νύχια σου. Χρησιμοποίησε ένα buffer πολλαπλών όψεων για να απομακρύνεις τα τελευταία κομμάτια, μέχρι τα νύχια σου να είναι καθαρά και απαλά.

Βήμα 7ο: Ολοκλήρωσε με περισσότερη ενυδάτωση

Εφάρμοσε μία τελική στρώση από το λαδάκι για να ενυδατώσεις τα νύχια σου. Αν δε θέλεις να δοκιμάσεις ξανά ακρυλικό, ολοκλήρωσε με θεραπεία κερατίνης, όπως το CND RescueRXx. Τα νύχια μας είναι κατασκευασμένα από κερατίνη, έτσι αυτή η θεραπεία απορροφάται πραγματικά στα στρώματα της επιφάνειας των νυχιών για να τα κάνει πιο δυνατά και υγιή.