Τατουάζ στα φρύδια και χημειοθεραπεία: Η τεχνίτρια και εκπαιδεύτρια μόνιμου μακιγιάζ συμβουλεύει

τατουάζ-στα-φρύδια-και-χημειοθεραπεί

Πριν από μερικές η αναγνώστρια Αλεξάνδρα μας έστειλε το εξής μήνυμα: “Καλημέρα. Έπειτα από χημειοθεραπείες μειώθηκαν κατά πολύ τα φρύδια μου. Θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό διαρκεί το τατουάζ και πόσο είναι το κόστος. Ευχαριστώ.”

Το Infowoman.gr επικοινώνησε με την τεχνίτρια, εκπαιδεύτρια Μόνιμου Μακιγιάζ και Ιδιοκτήτρια του Πιστοποιημένου κέντρου Δερματοστιξίας MicroWonders The Salon και της ακαδημίας MicroWonders The Academy, κ. Κωνσταντίνα Μιχάλη, η οποία απαντά στην αναγνώστρια και δίνει ακόμα ορισμένες πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%b6-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af0

“Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταρχάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να λύσουμε κάποιες απορίες για το Μόνιμο Μακιγιάζ.

Ίσως οι απαντήσεις μας βοηθήσουν αναγνώστες που βρίσκονται σε διαδικασία θεραπειών να μην βιώσουν εμφανισιακά την δύσκολη περίοδο ολικής απώλειας των φρυδιών και των βλεφαρίδων τους.

Η μερική ή ολική απώλεια των τριχών κατά την διάρκεια των χημειοθεραπειών είναι γεγονός και κάποιες φορές τα φρύδια δεν επανέρχονται πλήρως. Το Μόνιμο Μακιγιάζ έρχεται να δώσει την λύση και να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν χάσει τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες τους συνέπεια χημειοθεραπειών, αλωπεκίας, ορμονικών προβλημάτων κ.α.

%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%b6-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af2

Σε περιπτώσεις χημειοθεραπειών ή ακτινοθεραπειών συμβουλεύουμε το μόνιμο μακιγιάζ να γίνεται πριν την έναρξή τους ή κατά την διάρκεια των πρώτων θεραπειών, πριν δηλαδή την απώλεια των τριχών. Έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε το νέο σχήμα φρυδιών σύμφωνα με το υπάρχων και έτσι βλέπετε το αποτέλεσμα που θα έχετε και όταν επανέλθουν οι φυσικές σας τρίχες. Επιπρόσθετα με αυτόν τον τρόπο αυτή η μεταβατική περίοδος χωρίς φρύδια ή βλεφαρίδες δεν θα είναι αντιληπτή.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνει στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του Μόνιμου Μακιγιάζ όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Οι τεχνικές

%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%b6-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af4

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την αποκατάσταση των φρυδιών όπως η τρίχα – τρίχα με μηχάνημα ή χειροκίνητα (Microblading), εφέ σκιάς σαν πούδρα (Powder). Η επιλογή της τεχνικής γίνεται συνυπολογίζοντας της φυσικές σας τρίχες, τον τύπο του δέρματός σας αλλά και την επιθυμία σας.

Η εφαρμογή ολοκληρώνεται σε 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1,5- 2 μηνών, ώστε το δέρμα σας να έχει επουλώσει πλήρως. Η διάρκειά του είναι 1-3 χρόνια και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία σας, ο τύπος δέρματος σας, ο τρόπος ζωής σας κ.α.. Ουσιαστικά το μακιγιάζ σας δεν εξαφανίζεται με τα χρόνια αλλά ξεθωριάζει και θαμπώνει. Μεταξύ 1 και 3 χρόνων θα πρέπει να το ανανεώνετε ώστε να το διατηρείτε φρέσκο και καλοσχεδιασμένο.

Οι τιμές

%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%ac%ce%b6-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af6

Η τιμές του Μόνιμου Μακιγιάζ ποικίλουν και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως ο χώρος, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, η εμπειρία και οι εκπαιδεύσεις των ειδικών, ο χρόνος που θα σας αφιερώσουν κ.α.

Μια μέση τιμή στην Αθήνα είναι τα 300 € και συμπεριλαμβάνει την αρχική εφαρμογή, την συμπληρωματική (ρετούς 1,5-2 μήνες μετά), το κιτ για την περιποίηση της περιοχής μετά την εφαρμογή και φυσικά τον ΦΠΑ.

Επιλέγοντας το κατάλληλο κέντρο

Είναι σημαντικό πριν επιλέξετε ένα κέντρο για την υπηρεσία, να το επισκεφτείτε, να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για χώρο που τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα προϊόντα και να δείτε πραγματικά δείγματα δουλειάς, χωρίς ρετούς και περικοπές των φωτογραφιών. Αλλά και να γνωρίσετε τον ειδικό που θα σας αναλάβει και να βεβαιωθείτε αν το αποτέλεσμα που θα έχετε είναι αυτό που θα σας ικανοποιούσε.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που θα έχετε για αρκετά χρόνια και θα πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας αλλά και με την προσωπικότητά σας.”

*Στο πιστοποιημένο κέντρο δερματοστιξίας MicroWonders, παρέχονται υπηρεσίες Μόνιμου Μακιγιάζ όλων των τεχνικών σε Φρύδια, Χείλη και Μάτια, αποκατάσταση Θηλής και Τριχωτού. Με την βοήθεια και καθοδήγηση έμπειρων και κορυφαίων Artists, επιλέγετε τις υπηρεσίες που θα αναδείξουν ή θα ενισχύσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά σας, με την τεχνική που ταιριάζει στο δέρμα σας αλλά και στο στυλ σας. Μάθετε περισσότερα στο www.microwonders.gr.

Διαβάστε ακόμα:

“Όταν το μόνο που βλέπουμε είναι αύξηση βάρους, αναιρούμε όλη τη ζωή που έχουμε ζήσει”

Σασμός: Η Γλυκερία υμνεί τον έρωτα της Μαρίνας και του Αντώνη – Ακούστε το νέο τραγούδι για το ζευγάρι που λατρεύει το κοινό!

Έκτακτο: Φωτιά τώρα κοντά σε σπίτια στη Λούτσα

Σχετικά Άρθρα
Το απίστευτο κόλπο για να βρεις το ρουζ που σου ταιριάζει
Το απίστευτο κόλπο για να βρεις το ρουζ που σου ταιριάζει
Αυτά είναι τα “χρυσα" fillers της Allergan Aesthetics που τιμήθηκαν στα Medical Beauty Awards 2022
Αυτά είναι τα “χρυσα” fillers της Allergan Aesthetics που τιμήθηκαν στα Medical Beauty Awards 2022
O EΟΦ προειδοποιεί για πασίγνωστο προϊόν φροντίδας μαλλιών που λανσάρεται στο Facebook και το Instagram
O EΟΦ προειδοποιεί για πασίγνωστο προϊόν φροντίδας μαλλιών που λανσάρεται στο Facebook και το Instagram
3 βραδινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως για να προφυλάξεις το πρόσωπό σου
3 βραδινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως για να προφυλάξεις το πρόσωπό σου
3 έξυπνα tips για να παραμείνει το μαύρισμά σου αναλλοίωτο!
3 έξυπνα tips για να παραμείνει το μαύρισμά σου αναλλοίωτο!
Μήπως απλώνεις μικρότερη ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρειάζεσαι; Δες ποια είναι η σωστή
Μήπως απλώνεις μικρότερη ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρειάζεσαι; Δες ποια είναι η σωστή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του