5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας

Η χρήση του λαδιού καρύδας στο δέρμα, μπορεί να μην είναι το πρώτο  πράγμα που σκέφτεστε όταν θέλετε να καταπολεμήσετε την ξηρότητα, αλλά όπως αποδεικνύεται, ίσως αξίζει τον κόπο να διερευνήσουμε τα οφέλη του.

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τα οφέλη του ως φυσικό μαλακτικό, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά, αν όχι καλύτερα από ορισμένα από τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης δέρματος. Και το γεγονός ότι είναι μπορείς να το βρεις παντού και σε εξαιρετική τιμή είναι κάτι σημαντικό επίσης. Παρακάτω, δείτε τι είπαν οι ειδικοί σχετικά με το γιατί πρέπει να ενσωματώσετε το ξηρό λάδι καρύδας στη ρουτίνα σας.

Όσον αφορά το δέρμα μας, το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική ενυδατική κρέμα. Αλλά μπορεί επίσης να κάνει πολλά περισσότερα. Ο Joshua Zeichner, MD, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής αισθητικής και κλινικής έρευνας δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital, λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα, balm που «σπάει» το make up και θεραπεία για φλεγμονές.

Τα οφέλη του λαδιού καρύδας

Το λάδι καρύδας σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει πέντε κύρια οφέλη για το δέρμα:

«Κλειδώνει» την υγρασία του δέρματος

Ένας από τους κύριους λόγους για να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στο δέρμα σας είναι για να προσθέσετε υγρασία. Ο Hadley King, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει ότι είναι μια εξαιρετική βάση, πλούσια σε λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος, ενώ έχει μαλακτικές ιδιότητες για να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα και λειτουργεί ως προστατευτικό για να κλειδώνει την υγρασία.

Διαλύει το μακιγιάζ

Ο Zeichner λέει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ως ντεμακιγιάζ, ακόμη και γύρω από τα μάτια. «Το λάδι καρύδας διασπά τα τεχνητά έλαια του μακιγιάζ, έτσι μπορείτε να τα απομακρύνετε από το δέρμα», λέει. Απλά πρέπει να το τρίψετε απαλά στο δέρμα σας, όπως θα κάνατε με ένα καθαριστικό με λάδι, πριν το ξεπλύνετε. Σκεφτείτε το λοιπόν για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε το fond de teint ή τη μάσκαρα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.

Καταπολεμά τα βακτήρια

Ο King συνεχίζει λέγοντας ότι το λάδι καρύδας περιέχει επίσης λαυρικό οξύ, το οποίο περιέχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ο Zeichner προσθέτει ότι το λαυρικό οξύ θεωρείται επίσης ότι είναι αντιμικροβιακό, επομένως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα και να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

Ενώ υπάρχουν ορισμένοι ισχυρισμοί ότι το λάδι καρύδας μπορεί να θεραπεύσει την πιτυρίδα καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το λαυρικό οξύ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ζυμομύκητας που είναι γνωστό ότι προκαλεί την πιτυρίδα, ο Zeichner λέει ότι η αποτελεσματικότητά του είναι ακόμα ασαφής όσον αφορά τη θεραπεία.

Προστατεύει και ενισχύει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος

Το λάδι καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. «Μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση και στην πρόληψη της ζημιάς από τις ελεύθερες ρίζες από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση», λέει ο King. Αυτό βοηθά επίσης το δέρμα να καταπολεμήσει τις πρόωρες λεπτές γραμμές και άλλα σημάδια γήρανσης.

Συμπληρώματα Αιθέρια Έλαια

Ο Zeichner λέει ότι το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συνήθως ως έλαιο- βάση για άλλα αιθέρια ελαίων. Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιωθούν πριν εφαρμοστούν στο δέρμα και η προσθήκη λαδιού καρύδας θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος ενώ ταυτόχρονα θα αποκομίσει όλα τα οφέλη από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Οι Παρενέργειες

Ο King λέει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα, λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση ακμής θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή στη χρήση του, εάν θέλουν να το ενσωματώσουν στη ρουτίνα τους. Προσθέτει ότι η καρύδα θεωρείται επίσης ξηρός καρπός και μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα ή άλλους τύπους αλλεργικής αντίδρασης σε όσους είναι αλλεργικοί σε οτιδήποτε σχετίζεται με ξηρούς καρπούς.

Ως θεραπεία πιτυρίδας, ο Zeichner τονίζει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά της. Προσθέτει ότι ο μη καλός καθαρισμός του λαδιού καρύδας από το τριχωτό της κεφαλής μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την πιτυρίδα και να δημιουργήσει ένα λιπαρό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την υπερανάπτυξη του ζυμομύκητα. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής σας, φροντίστε να μην αφήσετε υπολείμματα.

Πώς να επιλέξουμε λάδι καρύδας

Υπάρχουν πολλοί τύποι λαδιού καρύδας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κλασματοποιημένο λάδι καρύδας, διυλισμένο λάδι καρύδας και παρθένο λάδι καρύδας. Αλλά ως επί το πλείστον ο King λέει ότι υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ βιολογικού και επεξεργασμένου λαδιού καρύδας και ότι το καλύτερο για το δέρμα σας εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και το τι θα λειτουργήσει καλύτερα για τον τύπο του δέρματός σας.

Ο King λέει ότι τόσο τα επεξεργασμένα όσο και τα ανεπεξέργαστα έλαια καρύδας περιέχουν τριγλυκερίδια, επομένως οποιοδήποτε από τα δύο θα είναι μια εξαιρετική επιλογή ενυδάτωσης. Το μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας, γνωστό και ως παρθένο λάδι καρύδας, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αλλά επίσης είναι αρκετά βαρύ και μπορεί να έχει λιπαρή υφή, γι’ αυτό συνιστά τη χρήση του ως τελευταίο βήμα σε μια νυχτερινή ρουτίνα.

Το διυλισμένο λάδι καρύδας χάνει πολλά από τα αντιοξειδωτικά του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παρασκευής, επίσης δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο το καθαρό λάδι καρύδας. Το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία και προέρχεται από κανονικό λάδι καρύδας, είναι ένα έλαιο με οσμή και γεύση που, είναι λιγότερο πιθανό να φράξει τους πόρους αλλά με σαφώς λιγότερα αντιοξειδωτικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film έρχεται με δωρεάν είσοδο!

9 tips μακροζωίας σύμφωνα με τους ειδικούς!

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bc0
Ποια είναι η καλύτερη φροντίδα για τη μασχάλη σου;
Πώς να μη «λιώσει» το μακιγιάζ σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους beauty experts
Πώς να μη «λιώσει» το μακιγιάζ σου από τον καύσωνα, σύμφωνα με τους beauty experts
Βρήκαμε την πιο απολαυστική σειρά αφρόλουτρων και body lotion για βελούδινο δέρμα
Βρήκαμε την πιο απολαυστική σειρά αφρόλουτρων και body lotion για βελούδινο δέρμα
%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b40
Ποιες θεραπείες προσώπου επιλέγει η Δερματολόγος πριν από τις διακοπές;
Νικόλας ή Gingerbread Bae: Όλα όσα έχει να πει για τον non-binary (και όχι µόνο) κόσµο ένα αγόρι που βάφεται
Νικόλας ή Gingerbread Bae: Όλα όσα έχει να πει για τον non-binary (και όχι µόνο) κόσµο ένα αγόρι που βάφεται
Πώς το «Barbie Vagina» έγινε μία ακόμη ανθυγιεινή εμμονή
Πώς το «Barbie Vagina» έγινε μία ακόμη ανθυγιεινή εμμονή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του