Οριστικό “όχι” Μητσοτάκη σε εκλογές πριν το Πάσχα – Αυτές είναι οι ημερομηνίες που προκρίνονται

οριστικό-όχι-μητσοτάκη-σε-εκλογές-π

Όπως ήταν αναμενόμενο, έπειτα από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με έμμεσο τρόπο έκλεισε κάθε σενάριο για εκλογές πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε, ότι “έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες, περίπου δέκα νομοσχέδια”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο.

Επίσης, ζήτησε από όλους να είναι παρόντες στον δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανέναν συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Πηγές επισημαίνουν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

«Τώρα ή ποτέ»

Παράλληλα, αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Το δραματικό αίτημα «ποτέ ξανά» που ακούστηκε στη Λάρισα, θα μετατραπεί σε μία δυναμική απόφαση: «Τώρα ή ποτέ». Τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση ολόκληρης της χώρας. Και η δική μας απάντηση είναι τώρα, και μάλιστα προσπαθώντας περισσότερο και με μεγαλύτερο πείσμα. Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ξεκινώντας άμεσα».

Πριν από αυτό, ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα – καλώντας παράλληλα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν από κοινού και με θάρρος ότι… «φταίνε» για την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου της τηλεδιοίκησης στα σιδηρόδρομο. Άφησε, μάλιστα, αιχμές και κατά συντεχνιών, καταλογίζοντας ότι «εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων» και μίλησε για ένα κράτος που «παραμένει βαθύ» και δομημένο πάνω σε «κατεστημένες νοοτροπίες» αλλά και «ανεύθυνες συμπεριφορές».

«Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αυτό εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε” τόνισε. “Δεν έκανα πίσω τότε, δεν θα κάνω πίσω τώρα» πρόσθεσε.

Τελος, δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος του καλοκαιριού το έργο της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης θα έχει παραδοθεί ώστε να μην ξαναζήσει άλλη τραγωδία.

«Όχι εκλογές πριν από το Πάσχα»

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών, ο Πρωθυπουργός έδειξε έναν ορίζοντα ως την 21η Μαΐου. Αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία του εκλογικού σχεδιασμού.

Στελέχη της κυβέρνησης δεν αποκλείουν και την 23η ή τις 30 Απριλίου για τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής. Ωστόσο, η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η εκλογική μάχη θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη χρονική απόσταση από την εθνική τραγωδία και επιμένουν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία είναι η 21 Μαΐου, χωρίς να αποκλείουν και την Κυριακή 14 Μαΐου, με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται στις 2 Ιουλίου, μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ένας ακόμη λόγος που προκρίνεται ο Μάιος για τις εκλογές είναι ότι, επιπλέον, η χρονική απόσταση από το σιδηροδρομικό δυστύχημα θα αφήσει χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να

αναπτύξει την προγραμματική της ατζέντα για την επόμενη τετραετία και να αναδείξει τα πεπραγμένα της, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, σε όλους τους τομείς της.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτός ο κορυφαίος ηθοποιός ήταν ο μόνος που αρνήθηκε τις ερωτικές σκηνές με τη Ζωή Λάσκαρη

Παίζει ρόλο η κληρονομικότητα στα αυτοάνοσα νοσήματα;

“Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι” της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, έρχεται στο θέατρο Αθηνών

Σχετικά Άρθρα
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Έρχεται τρελός καιρός"
Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Έρχεται τρελός καιρός”
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει
Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινά η εφαρμογή του και πότε θα ισχύει
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf0
Πόσες μέρες ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών από την εργασία μας δικαιούμαστε για τις εκλογές;
Σοκ στο Κερατσίνι: Βίασε τη σύζυγό του και μετά τη μαχαίρωσε!
Σοκ στο Κερατσίνι: Βίασε τη σύζυγό του και μετά τη μαχαίρωσε!
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» - Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» – Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
"Κλείδωσε" η ημερομηνία των εκλογών - Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης
“Κλείδωσε” η ημερομηνία των εκλογών – Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του