Μπεκατώρου: Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

μπεκατώρου-θύελλα-αντιδράσεων-στα-μέ

Η εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου στα πλαίσια διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή-Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», όχι μόνο συγκλόνισε, αλλά έριξε “βόμβα” μεγατόνων, όχι μόνο στους κόλπους του ελληνικού αθλητισμού, αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο άνδρας που κακοποίησε την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τις σοκαριστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο επίκεντρο των αρνητικών σχολίων βρέθηκε τόσο ο χαρακτηρισμός της σεξουαλικής βίας που υπέστη η Ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό», όσο και η πρόσκλησή της να γίνει συγκεκριμένη.

Σχετικά άρθρα: Συγκλονίζει η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου – Έτσι τη βίασε παράγοντας της Ομοσπονδίας

Σία Κοσιώνη: Πώς στήριξε δημόσια την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Θυμός στο Twitter

«Περιμένουμε να ανακαλέσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από την κυρία Μπεκατώρου. ΑΜΕΣΑ», έγραψε ένας χρήστης με μήνυμά του προς την ΕΙΟ.

@SAILING_FEDERAT Περιμένουμε να ανακαλέσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από την κυρία Μπεκατώρου. ΑΜΕΣΑ

«Η Σ. Μπεκατώρου βρήκε το ψυχικό σθένος να περιγράψει έναν ΒΙΑΣΜΟ που κουβαλούσε μέσα της για 25 χρόνια, και η @SAILING_FEDERAT το εξέλαβε ως ”ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ”. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το θυμό μου. Δεν έχω λόγια να εκφράσω την απογοήτευσή μου», γράφει μια άλλη ανάρτηση.

Και να ξέρετε αυτή είναι ιστορικά η playbook αντίδραση, η πρώτη γραμμή άμυνας, κάποιου που κατηγορείται για βιασμό, ασέλγεια, κακομεταχείριση κα. Τα ρίχνουμε όλα στο θύμα. Ποιο είναι το χειρότερο;

Οι λέξεις που χρησιμοποίησαν στο σιχαμερό δελτίο τύπου: «ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ».

— Professor Blatty (@prof_blatty) January 15, 2021

Καλό θα ήταν η αθλητική πολιτική ηγεσία να ανακαλέσει στην τάξη την Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας για την άθλια ανακοίνωσή της σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Μπεκατώρου, διαφορετικά η χθεσινή Ημερίδα Start Talk πάει στον… βρόντο!

— Chris_USA (@C_Amerikanou) January 15, 2021

Αντι να πουν μπράβο στην κυρία Μπεκατώρου που βγήκε και μίλησε και έδωσε κουράγιο σε γυναίκες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν κι αυτές, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βγαίνει και λέει ” τώρα το θυμήθημε μετά από 24 χρόνια”…

Ντροπή #StartToTalk

— Niña (@nina_ktgn) January 15, 2021

Άρχισε ο βρώμικος πόλεμος.

Σε λίγο η Μπεκατώρου θα βρεθεί και απολογούμενη που δεν μίλησε το 1999 για τον βιασμό της.

Σιχαίνεστε λίγο;

— mazianos (@mazianos) January 15, 2021

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου -«Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε επάνω μου»