Η Apple σχεδίασε και άρχισε να παράγει πλαστικές ιατρικές ασπίδες προσώπου (shields) για το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορωνοϊού.
Αυτό έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, μέσω Twitter. Τα προϊόντα προορίζονται αρχικά για τους γιατρούς και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα διατίθενται και σε άλλες χώρες.
Μάλιστα η παραγωγή θα είναι μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο ασπίδες προσώπου την εβδομάδα. Κάθε ασπίδα μπορεί να παραχθεί σε λιγότερα από δύο λεπτά. Ο πρώτες παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μερικά νοσοκομεία της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια.
Οι πρώτες ύλες είναι τόσο αμερικανικής όσο και κινεζικής προέλευσης. Η εταιρεία προμηθεύτηκε, επίσης, 20 εκατομμύρια μάσκες, τις οποίες τις δωρίζει παγκοσμίως για να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.





















Google News