Αρχική > Featured > Καθ. Δ. Σαρηγιάννης: “Η πρότασή μας να πάμε με μίνι lockdown μέχρι τον Απρίλη”

Καθ. Δ. Σαρηγιάννης: “Η πρότασή μας να πάμε με μίνι lockdown μέχρι τον Απρίλη”

Και ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να εκτοξευτεί πάνω από τις 3.000 ημερησίως (θα αφορά μολύνσεις πριν τη λήψη των μέτρων), μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οπότε θα είναι σε ισχύ το γενικό  lockdown, αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα πέσει θεαματικά, γύρω στα 500 κρούσματα ημερησίως.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Open, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός που έχουν προτείνει είναι μίνι lockdown μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε διαφαίνεται να ξεκινά το τέλος της πανδημικής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε για 21 μέρες καραντίνας και 14 μέρες ανοίγματος και επαναφοράς στην κανονικότητα μέχρι τον Απρίλιο, με πολλή προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων. “Πρώτα θα γίνεται άνοιγμα στο λιανεμπόριο και στην εστίαση, υπό προϋποθέσεις βέβαια στην τελευταία και ενδεχομένως όχι με πλήρες άνοιγμα όλων των μαγαζιών. Αν τα πάμε καλά, ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας όπου το εμβόλιο θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση σε αυτή την κατάσταση”, κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του