Μαρία Ασλαμάζη στο infowoman: “Βιώνω το θαύμα της ζωής! Ζω με έξι καινούργια όργανα”

μαρία-ασλαμάζη-στο-infowoman-βιώνω-το-θαύμα-τ

Το 2018 η αναισθησιολόγος από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Ασλαμάζη υποβλήθηκε σε πολυσπλαχνική μεταμόσχευση πέντε οργάνων όταν οι γονείς μίας 30χρονης στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. Το 2022 η μητέρα της, της χάρισε ζωή για δεύτερη φορά δίνοντάς της το νεφρό. Η Μαρία με υποδέχτηκε με χαμόγελο και μία ζεστή αγκαλιά και μου μίλησε για το θαύμα της ζωής και την σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων!

*Συνέντευξη στην Κλέλια Κλουντζού

«Θα σου μιλήσω για το θαύμα της ζωής», μου είπες μόλις με είδες. Πολλές φορές εκεί που χάνουμε την ελπίδα μας και απογοητευόμαστε, γίνονται θαύματα;

«Ναι φυσικά και γίνονται, όταν υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των δικών τους ανθρώπων που χάνονται. Τη ζωή σου την χαρίζουν μία φορά οι γονείς σου, τη δεύτερη φορά οι συγγενείς κάποιου άλλου ανθρώπου και πάνω σε αυτή την πράξη δε υπάρχουν λόγια να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη»!

«ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

Πώς αισθάνεσαι σήμερα;

«Απόλυτα φυσιολογική! Το ζητούμενο για εμένα ήταν να κάνω τη μεταμόσχευση και να γυρίσω στην καθημερινότητά μου και το κατάφερα! Επέστρεψα στη δουλειά μου, στους φίλους μου και συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά, απλώς το μόνο που αλλάζει είναι ότι εκτιμάς  λίγο περισσότερο την κάθε σου μέρα, γιατί κανένας δεν την έχει δεδομένη, αλλά εμείς λίγο περισσότερο..»

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b2%ce%b9%cf%8e%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%840
Μαρία Ασλαμάζη με Κλέλια Κλουντζού

 «Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ»

«Το 1991 παρουσίασα ένα σάρκωμα στην πλάτη και ουσιαστικά η περιπέτεια υγείας μου ξεκίνησε από τότε σε ηλικία 11 χρονών. Τα χρόνια που ακολούθησαν υποβλήθηκα σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, δυστυχώς όμως αυτές μου άφησαν κάποιες αλλοιώσεις στα αγγεία της κοιλιακής χώρας. Το 2012 ύστερα από θρόμβωση της άνω μεσεντερίου, μπήκα σε παρεντερική διατροφή, η οποία επηρέασε πολύ το ήπαρ μου και ανέπτυξα ηπατική ανεπάρκεια. Έτσι, ταξίδεψα στην Αμερική για να κάνω αυτή τη μεταμόσχευση των πέντε οργάνων, δηλαδή στομάχι, δωδεκαδάχτυλο, λεπτό ήπαρ και πάγκρεας. Το 2018 και τέσσερα χρόνια αργότερα λόγω των φαρμάκων της βαριά ανοσοκαταστολής ανέπτυξα νεφρική ανεπάρκεια και έτσι το 2022 έκανα και μεταμόσχευση νεφρού.

 «ΠΕΡΙΜΕΝΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ»

«Στη λίστα περίμενα περίπου 5, 5 χρόνια, όχι μόνο γιατί υπάρχει έλλειψη μοσχευμάτων, αλλά και γιατί έχω και σπάνια ομάδα αίματος και είμαι μικρόσωμη. Χρειαζόμουν όργανα από μικρόσωμο ενήλικα, γι αυτό και η αναμονή ήταν αρκετά μεγάλη. Η δότριά μου ήταν μία γυναίκα γύρω στα 30 η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο και έτσι πήρα τα όργανά της. Όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου από τον Εθνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών μου φαινόταν σαν ψέμα.»

«ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΩΝ»

«Μετά την μεταμόσχευση πήρα μία κάρτα και έγραψα στην οικογένεια της δότριάς μου δύο λέξεις: αιώνια ευγνώμων! Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσεις»

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b2%ce%b9%cf%8e%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%842 «ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΜΑ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ»!

«Η μητέρα μου δεν ήταν απόλυτα συμβατή, καθώς έχουμε διαφορετική ομάδα αίματος, αλλά σαν παιδί έχω τα μισά της γονίδια ! Επίσης είχαμε μία καλή συμβατότητα! Έχω μία υπέροχη μαμά, η οποία με έχει στηρίξει πάρα πολύ ήταν αυτονόητο για αυτήν την κοιτάζω τώρα και χαμογελάω ήταν αυτονόητο γι αυτή ότι θα κάνει τα πάντα και μου έδωσε το νεφρό της».

«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ»!

«Νομίζω ότι δεν επέλεξα εγώ την ιατρική, αλλά η ιατρική με επέλεξε ! Ήταν δεδομένο ότι θα πάω εκεί, δεν υπήρχε κάτι άλλο το οποίο θα ήθελα να κάνω! Μου αρέσει να προσφέρω! Επέλεξα την αναισθησιολογία, γιατί για εμένα έχει πολύ μεγάλη σημασία οι ασθενείς να μην πονάνε, οι αναισθησιολόγοι είμαστε ειδικοί στον πόνο και νομίζω ότι κάνω αυτό που πρέπει! Όνειρό μου είναι να πάρω τον τίτλο της ειδικότητας, να κάνω ταξίδια και να ζήσω μία φυσιολογική ζωή, αυτά τα πολύ απλά πράγματα! Να βγαίνω με τους φίλους μου για καφέ, να βλέπω την οικογένειά μου, να χαμογελάω»!

 «Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΟΤΩΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ»

«Πρέπει να ενημερωθούμε σαν κοινωνία. Οι στατιστικές λένε ότι έχουμε επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουμε όργανα από ότι να δώσουμε, ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Λέμε πολλοί: εμένα δε με αφορά… ούτε εμένα με αφορούσε αλλά τελικά βρέθηκα με έξι καινούρια όργανα . Γραφτείτε στο μητρώο δοτών είναι τρία λεπτά υπόθεση είναι επτά ζωές»!

Διαβάστε επίσης

ASCO 2025: Νέα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού – Ελπιδοφόρες θεραπείες αλλάζουν τον θεραπευτικό χάρτη

Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθετημένη κόρη της: Είναι το μάθημά μου σε αυτή τη ζωή

 

Σχετικά Άρθρα
h-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b10
H «Θεοπούλα» «ξανάγινε ΕΛΑΣίτισσα»
%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be0
Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας αύριο (04/06) – Σε ποιους λέμε Χρόνια Πολλά
%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%830
Νανά Σιμόπουλος στο Infowoman: «Το “ανάμεσα” σε δύο κόσμους είναι ολόκληρη η ζωή μου»
%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%83%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b7-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b70
Μυρσίνη Αριστείδου στο infowoman: Η Κύπρια σκηνοθέτις που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Sundance μιλά για τη μνήμη και την ανθρώπινη επαφή
εορτολόγιο
Εορτολόγιο 29/05: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα – Σε ποιους λέμε χρόνια πολλά
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-6-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%ac-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b30
Αυτά είναι τα 6 ελληνικά νησιά ιδανικά για πεζοπορία, αναρρίχηση, καταδύσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του