Σαββατοκύριακο, ένα διήμερο χαλάρωσης, που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου τις απολαύσεις που δεν προλαβαίνεις μέσα στη βδομάδα. Για το λόγο αυτό, σήμερα θα μαγειρέψουμε κάτι σούπερ νόστιμο και θρεπτικό. Μια εύκολη και θρεπτική συνταγή με αβοκάντο και αβγά, που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία! Η γεύση του είναι βουτυρώδης. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, αλλά τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι. Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην Κρήτη, με περισσότερα από 50.000 δέντρα.
Η συνταγή που ακολουθεί, είναι για 4 μερίδες.
Θα χρειαστείτε:
- 2 αβοκάντο
- 4 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Βασιλικό, Άνηθο και ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και λίγο ακόμα, ώστε να χωρά ένα αβγό.
- Βάλτε λεμόνι στην κομμένη επιφάνεια του αβοκάντο, ώστε να μη μαυρίσει εξαιτίας της έκθεσής του στον αέρα.
- Βάλτε αλάτι και πιπέρι και τα χορταρικά ψιλοκομμένα.
- Απλώστε τα αβοκάντο στο ταψί και ρίξτε από ένα αβγό.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να γίνει το αυγό σφικτό.
Ξέρατε ότι το αβοκάντο…
- Το αβοκάντο έχει εξαιρετική αντικαρκινική δράση
- Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και πολύτιμα καροτενοειδή, όπως λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, α- και β-καροτίνη, καθώς και υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.
- Προστατεύει την καρδιά.
- Έχει κάλλιο που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
- Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
Διαβάστε επίσης
Μοβ τρόμος στις ελληνικές θάλασσες – Τι πρέπει να προσέχετε
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News