Η θεατρική αυλαία θα σηκωθεί τελικά στην Αττική τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με με 30% πληρότητα και χωρίς πλαφόν. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 που βρίσκεται η Αττική στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στη δημοσιότητα από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ απαγορεύονται τα διαλείμματα. Υποχρεωτική είναι επίσης και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το Θέατρο Παλλάς ανακοίνωσε πως μετά από αυτή την εξέλιξη – του χωρίς πλαφόν- θα λειτουργήσει τελικά το θέατρο Παλλάς. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά ο θεατρικός επιχειρηματίας του Παλλάς των 1.500 θέσεων, Πάνος Κατσαρίδης: «Τα κλειστά θέατρα ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα! Το υπουργείο Πολιτισμού πέτυχε να βελτιώσει τις πληρότητες με την κατάργηση του πλαφόν θεατών τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά θέατρα. Η πληρότητα θα είναι στην αρχή μικρή, μα η ελπίδα μας μεγάλη. Το ”Τρίτο Στεφάνι” έρχεται!!!».
Τι σήμαινε όμως το πλαφόν που φοβόντουσαν οι επιχειρηματίες των μεγάλων αιθουσών; Σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, θα υπήρχε ανώτατο όριο 150 θέσεων για τις αίθουσες αυτές. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των αιθουσών με 300 θέσεις, το ανώτατο όριο θεατών θα είναι 90. Στις περιπτώσεις των αιθουσών από 300 θέσεις και πάνω, ο ανώτατος αριθμός θα είναι 150 θεατές.
Μουσική με… πλαφόν
Διαφορετικά είναι τα πρωτόκολλα των μουσικών σκηνών. Έτσι, ενώ οι θεατρικές σκηνές θα λειτουργήσουν με 30% πληρότητα χωρίς πλαφόν, στις μουσικές σκηνές επιβάλλεται μέγιστος αριθμός θεατών. Συγκεκριμένα, στους χώρους με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 300 ατόμων το όριο των θεατών θα είναι 100 ενώ σε εκείνες με χωρητικότητα μικρότερης των 300 ατόμων η μέγιστη προσέλευση αναφέρεται σε 50 άτομα.
Κινηματογράφοι και Μουσεία
Οι κινηματογράφοι λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο με τα κλειστά θέατρα (30% πληρότητα, υποχρεωτική μάσκα, έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου) ενώ στα κλειστά μουσεία επιβάλλονται αποστάσεις 2 μέτρων, χρήση μάσκας και απαγόρευση ομαδικών ξεναγήσεων.
Google News