Πώς θα σηκώσουν αυλαία θεατρικές και μουσικές σκηνές- Τι θα ισχύσει για σινεμά και μουσεία

πώς-θα-σηκώσουν-αυλαία-θεατρικές-και-μ

Η θεατρική αυλαία θα σηκωθεί τελικά στην Αττική τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με με 30% πληρότητα και χωρίς πλαφόν. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 που βρίσκεται η Αττική στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στη δημοσιότητα από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ απαγορεύονται τα διαλείμματα. Υποχρεωτική είναι επίσης και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το Θέατρο Παλλάς ανακοίνωσε πως μετά από αυτή την εξέλιξη – του χωρίς πλαφόν- θα λειτουργήσει τελικά το θέατρο Παλλάς. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά ο θεατρικός επιχειρηματίας του Παλλάς των 1.500 θέσεων, Πάνος Κατσαρίδης: «Τα κλειστά θέατρα ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα! Το υπουργείο Πολιτισμού πέτυχε να βελτιώσει τις πληρότητες με την κατάργηση του πλαφόν θεατών τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά θέατρα. Η πληρότητα θα είναι στην αρχή μικρή, μα η ελπίδα μας μεγάλη. Το ”Τρίτο Στεφάνι” έρχεται!!!».

Τι σήμαινε όμως το πλαφόν που φοβόντουσαν οι επιχειρηματίες των μεγάλων αιθουσών; Σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, θα υπήρχε ανώτατο όριο 150 θέσεων για τις αίθουσες αυτές. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των αιθουσών με 300 θέσεις, το ανώτατο όριο θεατών θα είναι 90. Στις περιπτώσεις των αιθουσών από 300 θέσεις και πάνω, ο ανώτατος αριθμός θα είναι 150 θεατές.

Μουσική με… πλαφόν

Διαφορετικά είναι τα πρωτόκολλα των μουσικών σκηνών. Έτσι, ενώ οι θεατρικές σκηνές θα λειτουργήσουν με 30% πληρότητα χωρίς πλαφόν, στις μουσικές σκηνές επιβάλλεται μέγιστος αριθμός θεατών. Συγκεκριμένα, στους χώρους με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 300 ατόμων το όριο των θεατών θα είναι 100 ενώ σε εκείνες με χωρητικότητα μικρότερης των 300 ατόμων η μέγιστη προσέλευση αναφέρεται σε 50 άτομα.

Κινηματογράφοι και Μουσεία

Οι κινηματογράφοι λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο με τα κλειστά θέατρα (30% πληρότητα, υποχρεωτική μάσκα, έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου) ενώ στα κλειστά μουσεία επιβάλλονται αποστάσεις 2 μέτρων, χρήση μάσκας και απαγόρευση ομαδικών ξεναγήσεων.

Αναλυτικά τα μέτρα%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc0

Σχετικά Άρθρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Μισάνθρωπος από τον Πέτερ Στάιν με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Μισάνθρωπος από τον Πέτερ Στάιν με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» - Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» – Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
Το Εθνικό Θέατρο οργανώνει, για πρώτη φορά, Showcase με 20 καλεσμένους ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες
Το Εθνικό Θέατρο οργανώνει, για πρώτη φορά, Showcase με 20 καλεσμένους ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες
"Κλείδωσε" η ημερομηνία των εκλογών - Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης
“Κλείδωσε” η ημερομηνία των εκλογών – Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης
Μετά τα άψογα γαλλικά του οι λαμπάδες "Κουτσούμπας" πρόκειται ξανά να... ξεπουλήσουν!
Μετά τα άψογα γαλλικά του οι λαμπάδες “Κουτσούμπας” πρόκειται ξανά να… ξεπουλήσουν!
Ληστεία με πιστόλι τα ξημερώματα στο σταθμό διοδίων Δουκίσσης Πλακεντίας
Ληστεία με πιστόλι τα ξημερώματα στο σταθμό διοδίων Δουκίσσης Πλακεντίας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του