Αντ. Γιαννακόπουλος, υπ. δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου: “Πάντα δίπλα στους δημότες να ακούω τα προβλήματά τους και να βρίσκω λύσεις”

αντ-γιαννακόπουλος-υπ-δημοτικός-σύμβ

Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος είναι συνάδελφος, δημοσιογράφος στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ένας άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δοτικός, αλληλέγγυος, κοινωνικός, με ήθος και καλλιέργεια, που μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο, σε μια εξαιρετική οικογένεια, και αγαπά την πόλη του.

Την επόμενη Κυριακή, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποψήφιος με την παράταξη Αγαπάμε την πόλη μας, του Γιώργου Παπατριανταφύλλου, και όσοι τον γνωρίζουμε είμαστε σίγουροι ότι αν εκλεγεί, ο Αντώνης θα δώσει όλη του την ψυχή και θα εργαστεί ακούραστα για το κοινό καλό. Με πάθος, όρεξη και όραμα να δημιουργήσει την πόλη του και τους ανθρώπους της τις καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης.

Εμείς, τον συνατήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για το όραμά του.

κ. Γιαννακόπουλε, πιστεύετε πως μπορείτε με την ιδιότητά σας ως μάχιμος δημοσιογράφος να συμβάλλετε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση και προβολή των πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων της πόλης;

Πρωτίστως, αυτό που θα μπορούσα να σας πω με σιγουριά είναι ότι αγαπώ τον Άγιο Δημήτριο. Είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ έως και σήμερα. Μία πόλη που όντως αντιμετωπίζει πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα στην καθημερινότητά της, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και με μία δημοτική αρχή να αδιαφορεί συνεχώς γι’ αυτά.

Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα δύσκολο και συνάμα γεμάτο προκλήσεις.

Αυτό που συχνά αναφέρω, σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, είναι ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου κρύβει κάθε μέρα και κάτι το διαφορετικό. Πέρα από τις ευχάριστες στιγμές υπάρχουν και πολλές δυσκολίες, τις οποίες καλείσαι καθημερινά να υπερβείς και να δώσεις λύσεις.

Έτσι, λοιπόν, μέσα από τις δυσκολίες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει από τη δουλειά μου, όλα αυτά τα 26 και πλέον χρόνια που εργάζομαι ως δημοσιογράφος, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι σε θέση να φέρω εις πέρας με επιτυχία τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν και θα κληθώ να δώσω λύσεις σ’ αυτά ως Δημοτικός Συμβουλος.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος. Πώς την βιώσατε, όντας η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία;

Στη ζωή μας κάνουμε πολλά ταξίδια. Κάποια από αυτά είναι όμορφα, άλλα είναι απλώς καλά και άλλα κουραστικά και αδιάφορα. Αυτό το ταξίδι ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Μία εμπειρία ζωής που πάντα θα θυμάμαι. Συνάντησα συγγενείς, φίλους, γνωστούς, αλλά και άγνωστους ανθρώπους. Ήταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία να συνομιλείς μαζί τους, να αφουγκράζεσαι τις ανησυχίες, τις απορίες και τα παράπονά τους και παράλληλα να σκέφτεσαι το πώς θα τους βοηθήσεις και θα δώσεις απαντήσεις και λύσεις σε όλα αυτά που τους απασχολούν.

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα στην περίπτωση που εκλεγείτε;

Αυτό που επιθυμώ διακαώς είναι να αλλάξει η είκονα της πόλης μου. Για να επιτευχθεί, όμως, κάτι τέτοιο χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Έχοντας ως όπλα στα χέρια μου τη θέληση, την υπομονή και την επιμονή θα εργαστώ για μία πόλη με περισσότερους χώρους πρασίνου, για μία πόλη καθαρή και με περισσότερους χώρους άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Επίσης, βασικός στόχος μου θα αποτελέσει και η επίλυση των όποιων άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου.

Εντοπίζετε ως εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα την καθαριότητα και την έλλειψη πράσινου στην πόλη σας. Πώς θα τα βελτιώσετε αν εκλεγείτε;

Το πρόγραμμα της παράταξης “ΑγαΠάμε την πόλης μας τον Άγιο Δημήτριο” και ο επικεφαλής αυτής Γιώργος Παπατριανταφύλλου, για τα προβλήματα της καθαριότητας και της έλλειψης πρασίνου, προτείνει, μεταξύ άλλων, τη χρήση έξυπνων κάδων καθώς και την αλλαγή και ένταξη υπογειοποιημένων και επιδαπέδιων κάδων ανά 30 μέτρα, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτείνει, επίσης, πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών και απορριμμάτων.

Τη δημιουργία ένας βιοκλιματικού πάρκου στην περιοχή του Ασυρμάτου, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης άρθρο 100 του νόμου Καλλικράτης του 3852/2010 τεύχος Α87 και παράλληλη κατοχύρωση του έργου υπέρ του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Δημιουργία και ανασχεδιασμό των πάρκων τσέπης, όπως και αναδιαμόρφωση όλων των πάρκων και των πλατειών της πόλης με γνώμονα τη σωστή λειτουργία και χρησιμότητά τους.

Από ποια βαρίδια πρέπει να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση, για να είναι αποτελεσματική;

Η Αυτοδιοίκηση για να είναι ικανή και αποτελεσματική πρέπει να απαλλαγεί από τους ανθρώπους εκείνους που τους διακατέχει η έπαρση, η αλλαζονεία και ο άκρατος εγωισμός,καθώς και από αυτούς που αισθάνονται βολεμένοι, λειτουργούν συνεχώς με βάση το “εγώ” και όχι το “εμείς” και νιώθουν ότι μπορούν να εξουσιάζουν τους άλλους ανά πάσα στιγμή.

Ποια θεωρείτε ότι είναι εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που σας κάνουν μια καλή επιλογή για τους ψηφοφόρους;

Είμαι ένας άνθρωπος απλός, με ευγένεια που μου αρέσει να επικοινωνώ με τους άλλους ανθρώπους, να τους χαμογελώ και να τους σφίγγω το χέρι, τόσο στη χαρά όσο και στη λύπη. Δίνω πρώτιστη σημασία στο να ακούω τον συνομιλητή μου και στη συνέχεια να προσπαθώ να επιλύω το πρόβλημά του.

Έτσι, θα είμαι και τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023 αν οι δημότισσες και οι δημότες του Αγίου Δημητρίου με τιμήσουν με την ψήφο τους. Θα παραμείνω επικοινωνιακός, χαμογελαστός και προσηνής απέναντί τους.

Χωρίς ίχνος εγωισμού, έπαρσης και αλλαζονείας.Θα είμαι ο Αντώνης και θα είμαι πάντα δίπλα τους για να ακούω τα προβλήματά τους και να βρίσκω λύση σε αυτά.

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα μαγαζιά στολίδια, για φαγητό στα βόρεια προάστια

Το προξενιό της Ιουλίας: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%88%cf%8d%cf%87%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb0
Η Χριστίνα Ψύχα απαντά στο ερωτηματολόγιο του Infowoman
andia-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%87%cf%8c%ce%bc%cf%80%ce%b9-%ce%b50
Andia στο InfoWoman: «Η μουσική δεν ήταν ποτέ χόμπι, είναι ο τρόπος ζωής μου»
%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc0
Η Ειρήνη Αμανατίδου απαντά στο ερωτηματολόγιο του Infowoman
%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf0
Η Μαρία Κωνσταντά απαντά το ερωτηματολόγιο του Infowoman
dr-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-skin-longevity-%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%840
Dr Αναστασία Τζούμα για Skin Longevity: “Η ηλιοπροστασία αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης της γήρανσης”
%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%830
Νανά Σιμόπουλος στο Infowoman: «Το “ανάμεσα” σε δύο κόσμους είναι ολόκληρη η ζωή μου»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του