«Οι γυναικείες θεότητες του Δωδεκάθεου»: Ανακαλύψτε πτυχές του εαυτού σας μέσα από τις θεές του Ολύμπου

Παρόλο που στην αρχαία Ελλάδα, η θέση της γυναίκας στην κλασική περίοδο, ήταν αρκετά περιορισμένη στον οίκο, το ελληνικό πάνθεο έχει να μας παρουσιάσει σε απόλυτη ισσοροπία το θηλυκό με το αρσενικό στοιχείο, με τις 6 θεότητες: Εστία, Ήρα Αθηνά, Άρτεμη, Αφροδίτη, Δήμητρα.

Όλοι έχουμε ακούσει για αυτές τις θεότητες. Τις γνωρίζουμε όμως; Η μυθολογία μας προσφέρει ιδαίτερες εκφάνσεις των ιδιοτήτών τους, οι οποίες τελικά ανταποκρίνονται στην ανθρώπινη φύση, προκειμένου για την περαιτέρω βελτιώση μας.

Η μυθολογία, η αρχαία ελληνική γραμματεία και τα επιστημονικά αρχαιολογικά στοιχεία, αποτελούν τον καλύτερο συγκερασμό στοιχείων, ώστε να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε μια πρώτη εικόνα για τις θεότητες.

Μέσα από τον αποσυμβολισμό τους, θα ανακαλύψουμε πτυχές του ίδιου μας του χαρακτήρα, με γνώμονα τη μυθολογική προσέγγιση που παρέχει τόσες πληροφορίες.

%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%cf%89%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b50

Μυθολογία: δεν αποτελεί απλά ένα ωραιοποιημένο παράμυθι (παρά και μύθος, κοντά στο μύθο), αλλά είναι ο λόγος του μύθου, ο λόγος της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που όμως χρειάζεται την αποκωδικοποίηση, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, και ειδικά οι ποιητές Ησίοδος και Όμηρος, μιλούσαν με κωδικούς, που εμείς σήμερα καλούμαστε να λύσουμε.

Όποιος επομένως ενδιαφέρεται γι’ αυτό το ταξίδι της γνώσης, μέσα από το παρελθόν που ζει ακόμα ανάμεσά μας, μπορεί να ξεκινήσει αυτό το σεμινάριο, σαν μια αρχή και μόνο της προσωπικής του αναζήτησης. Ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να δει κανείς που μπορεί να τον ή την οδηγήσει.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 6 ενότητες, διάρκειας 90 λεπτών, σε καθεμία από τις οποίες μελετάται και αναλύεται μία γυναικεία θεότητα.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Ασπασία – Λήδα Καλαμάρη, η αρχαιολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφικά προγράμματα και αρχαιολογικές μελέτες και στη διοργάνωση συνεδρίων αρχαιολογικού περιεχομένου. Από το 2015 εργάζεται ως ξεναγός.

Για τη συμμετοχή σας κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα
iFocus Workshops: Φωτογραφίζοντας στην Αθήνα με τον Νίκο Οικονομόπουλο - 5ήμερο εργαστήρι
iFocus Workshops: Φωτογραφίζοντας στην Αθήνα με τον Νίκο Οικονομόπουλο – 5ήμερο εργαστήρι
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Θεάτρου βασισμένο στην τεχνική της Katie Mitchell και στο σύστημα Στανισλάφσκι
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Θεάτρου βασισμένο στην τεχνική της Katie Mitchell και στο σύστημα Στανισλάφσκι
%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%83%cf%84o-%cf%81%ce%bf%ce%b6-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%84%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb0
Όλα στo ροζ. Διάθεση, ατμόσφαιρα, αποτελέσματα. To workshop του Infowoman.gr ήταν αυτο που χρειαζόμαστε…
«Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino με καταξιωμένους ομιλητές
«Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino με καταξιωμένους ομιλητές
Οι 5 καλύτερες επιλογές σεμιναρίων για να παρακολουθήσεις
Οι 5 καλύτερες επιλογές σεμιναρίων για να παρακολουθήσεις
Σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου - Γιατί τα καλύτερα κλικ είναι στην αληθινή ζωή!
Σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου – Γιατί τα καλύτερα κλικ είναι στην αληθινή ζωή!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του