Το πρωτοχρονιάτικο δείπνο δεν μπορεί να κλείσει χωρίς την καθιερωμένη βασιλόπιτα, το γλυκό που όλοι περιμένουμε να μας φέρει το τυχερό φλουρί.
Μια διαφορετική βασιλόπιτα από τη food blogger paxxi, είναι αυτή με φρουι-γλασέ, αμύγδαλα και πασπαλισμένη με άχνη θα σηματοδοτήσει την νέα χρονιά.
Βασιλόπιτα αμυγδάλου με αποξηραμένα φρούτα
Υλικά
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ καστανή ζάχαρη
50 γρ ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ πούδρα αμυγδάλου πολύ λεπτοκομμένο, σαν αλεύρι, αμύγδαλο
10 γρ μπέικιν πάουντερ
200 γρ σταφίδες
200 γρ φρουι γλασέ
50 ml κονιάκ ή ζεστό νερό
Εκτέλεση
Βρέχω το φρουι γλασέ με το κονιάκ και το αφήνω για 3 ώρες να το απορροφήσει (ή όλη νύχτα). Αν δεν έχω χρόνο αφήνω σε ζεστό νερό 15 – 20 λεπτά και στραγγίζω.
Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέτω τις ζάχαρες συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνω τα αυγά ένα- ένα.
Συνεχίζω με τη βανίλια.
Αφού αναμίξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την πούδρα αμυγδάλου, τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
Τέλος ρίχνω τις σταφίδες και το φρουι γλασέ και ανακατεύω με τη μαρίζ.
Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, τοποθετώ το φλουρί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 50 – 60 λεπτά.
Τη βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
Αφήνω να κρυώσει τελείως για να πασπαλίσω από πάνω με άχνη.
Διαβάστε επίσης:
Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα – Το καλύτερο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι
Τέλειες χριστουγεννιάτικες δίπλες, τραγανές και μελωμένες
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News