Ράδιο Αρβύλα: Τα τρία γουρουνάκια που ψάχνουν απελπισμένα για έναν… κακό λύκο στο τηλεοπτικό τους παραμύθι!

ράδιο-αρβύλα-τα-τρία-γουρουνάκια-που-ψ

Έναν μήνα μετά τις φρικαλέες αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και το τηλεοπτικό διάλειμμα που έκαναν, οι Ράδιο Αρβύλα επέστρεψαν στον τηλεοπτικό αέρα. Η ανδροπαρέα από τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε χωρίς τον άλλοτε καλό τους φίλο και στενό συνεργάτη και οι τρεις εναπομείναντες: Αντώνης Κανάκης, Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς επικεντρώθηκαν στον αριθμό “3”.

Έτσι, από την έναρξη ενημέρωσαν το τηλεοπτικό κοινό πως ελλείψει Παναγιωτόπουλου – όχι, το όνομά του δεν το ανέφεραν ποτέ και γενικά δεν έκαναν καμία αναφορά στην υπόθεση – έψαχναν να βρουν νέο τίτλο. Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν οι εξής: “Τρία πουλάκια κάθονταν”, “Τρεις και ο κούκος”, “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν” και τα “Τα τρία γουρουνάκια”.

Παρακολουθώντας την χθεσινή εκπομπή, μπορώ να πω πως όλοι οι τίτλοι ταίριαζαν γάντι με αυτό που είδαμε στη συνέχεια. Γι’ αυτό θα τους πάρω και με τη σειρά.

Ράδιο Αρβύλα: “Τρία πουλάκια κάθονταν”

Η συγκεκριμένη φράση “Τρία πουλάκια κάθονταν”, χρησιμοποιείται με ειρωνική διάθεση, κυρίως για ανθρώπους αφηρημένους. Για εκείνους που δεν παρακολουθούν κάποιον που μιλάει και μετά μπαίνoυν στη συζήτηση, λέγοντας άσχετα πράγματα.

Στην περίπτωση των Αρβύλα, η φράση ταιριάζει γάντι στην ιστορία με τον Παναγιωτόπουλο. Ο στενός συνεργάτης και φίλος είχε μία παράλληλη ζωή, έκανε φρικαλέες πράξεις, είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, αλλά κανείς από τους τρεις δεν είχε καταλάβει κάτι. Αφηρημένοι δεν παρακολουθούσαν την παράλληλη δράση του συνεργάτη τους και όταν έγιναν οι αποκαλύψεις, μπήκαν στη “συζήτηση” λέγοντας άσχετα πράγματα.

“Τρία πουλάκια κάθονταν” στην υπόθεση Παναγιωτόπουλου οι Αρβύλα. Και για να είμαστε δίκαιοι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα – άρα και να τους κατηγορεί με βεβαιότητα – πως γνώριζαν.

Ράδιο Αρβύλα: “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”

Αυτή η έκφραση κι αν ταιριάζει γάντι με την χθεσινή τους επανεμφάνιση. Η παρέα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ήταν… “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”. Σα να μη συνέβη τίποτα πριν λίγες ημέρες. Δε λέω να βγούνε με πλερέζες και μαύρα ρούχα όπως ατυχέστατα έκαναν στην τελευταία τους εκπομπή λες και ήταν η Ελένη Μενεγάκη μετά το διαζύγιό της με τον Γιάννη Λάτσιο. Άλλωστε, σατιρική εκπομπή είναι και όλα αυτά τα χρόνια το γέλιο και οι πλάκες – άλλοτε χοντροκομμένες – έχουν τον πρώτο λόγο.

Όμως, η όλη ατμόσφαιρα “χτυπούσε” κάπως. Υπήρχε μια αμηχανία, αλλά ως φαίνεται μόνο από την πλευρά των τηλεθεατών. Και ίσως, αυτό θα έπρεπε να σκεφτούν διπλά οι Ράδιο Αρβύλα, πως οι φρικαλέες αποκαλύψεις είναι πολύ νωπές για να μπορέσεις να κάνεις άσχετη πλάκα και το κοινό να γελάει μαζί σου σα να μη συνέβη κάτι φρικτό. Ίσως, η ανάπαυλά του θα έπρεπε να ήταν πιο μεγάλη σε διάρκεια.

Και όχι, δεν είμαι “παπαγαλάκι” της κυβέρνησης που ένιωσα αμήχανα με την εκπομπή. Το ότι έχω συνδέσει την εκπομπή και με τον Παναγιωτόπουλο και σκεπτόμενη πως μέχρι πριν ένα μήνα καθόταν δίπλα τους, αστειεύονταν και ήταν όλοι τους… “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν” και όλες αυτές τις ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσο αισχρές αποκαλύψεις για εκείνον, και όλα αυτά με κάνουν να νιώθω άβολα – sorry – αλλά δεν ανήκω σε κανέναν κομματικό στρατό.

Άβολα ένιωσα και βλέποντας στους Απαράδεκτους πλάνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, 30 χρόνια πριν. Δεν θα ένιωθα το ίδιο και περισσότερο τώρα με τους Αρβύλα;

Ράδιο Αρβύλα: “Τα τρία γουρουνάκια”

Και πάμε στο γνωστό παραμύθι. Όταν είπαν ότι ένας από τους τίτλους που έπεσαν στο τραπέζι ήταν “Τα τρία γουρουνάκια”, προσπαθούσα να καταλάβω το γιατί. Το διαπίστωσα, όμως, αμέσως. Οι τρεις τους ωσάν άλλα… τρία γουρουνάκια, ψάχνουν μάταια τον κακό λύκο του τηλεοπτικού τους παραμυθιού. Και αυτόν τον βρήκαν στο πρόσωπο της κυβέρνησης.

Από την έναρξη κιόλας, ο Κανάκης άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως υπήρξαν παρεμβάσεις από τα παπαγαλάκια του για να μη βγει ξανά στον αέρα η εκπομπή τους.

“Θέλω να απευθυνθώ στην αγαπημένη μας κυβέρνηση, ξέρετε ότι της έχουμε πολύ μεγάλη αγάπη και τώρα πια ακόμη μεγαλύτερη. Ένα χειροκρότημα στην αγαπημένη μας κυβέρνηση γιατί έκαναν πραγματικά ό,τι μπορούσαν, ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ξεμπερδεύουν…εεε συγγνώμη για να επιστρέψει και η τελευταία σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση. Οπότε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Άδωνι Γεωργιάδη και σε όλα τα παπαγαλάκια τους τα οποία είναι πάρα πολλά, -δεν είναι κυβέρνηση αυτή, είναι τροπικό δάσος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται από παπαγάλους- το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι επιστρέψαμε και θα περάσουμε πολύ ωραία”, είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης.

Εννοείται πως δεν μπορώ να γνωρίζω αν στο παρασκήνιο υπήρξαν κυβερνητικές παρεμβάσεις για να μη βγει ξανά η εκπομπή τους. Αλλά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την Πέμπτη είναι φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω, μάλλον οι όποιες “παρεμβάσεις” δεν είναι… καναλικές. Οι λόγοι προφανείς.

Υποθέτω πως “παπαγαλάκια” εννοεί τους χρήστες του twitter που έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους. Δεν το εξήγησε. Όπως και να έχει αυτό που όλοι καταλάβαμε, είναι πως χθες οι Αρβύλα με την επιστροφή τους μας είπαν πως για όλα… φταίει η κυβέρνηση! Ο στενός τους φίλος και κολλητός, άραγε φέρει κάποια ευθύνη σε αυτή τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει και που μια μεγάλη μερίδα κόσμου είναι εναντίον τους;

Ράδιο Αρβύλα: “Τρεις και ο κούκος”

Αυτό μπορεί να έχει διάφορες αναγνώσεις. Μετά τις αποκαλύψεις και την απομάκρυνση Παναγιωτόπουλου, έμειναν τρεις και κούκος. Για το καλό τους, αυτό το “Τρεις και ο κούκος” να μην αναγνωστεί με βάση την τηλεθέαση. Γιατί, η αλήθεια είναι πως μπορεί η χθεσινή επιστροφή τους να έκανε υψηλά νούμερα – είναι και η περιέργεια στη μέση – όμως στα social media και δη στο Twitter έγινε ο κακός χαμός. Οι Ράδιο Αρβύλα ήταν πρώτο trend, τα σχόλια χιλιάδες και στη συντριπτική πλειοψηφία, οι χρήστες ήταν εναντίον της θεσσαλονικιώτικης παρέας.

Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει την υπόθεση Παναγιωτόπουλου – και πώς να γίνει αυτό; – και πολλοί τους συνδέουν. Επίσης, το γεγονός ότι επέλεξαν να ρίξουν εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες στην κυβέρνηση, ενόχλησε πολύ κόσμο, όπως και το γεγονός ότι δεν έκαναν καμία αναφορά στην υπόθεση, λες και δεν συνέβη ποτέ.

Διχάστηκε το twitter

Η επιστροφή τους, λοιπόν και η ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς και η μη αναφορά στην υπόθεση Παναγιωτόπουλου, δίχασε το twitter.

Ας δούμε κάποια από τα σχόλια:

Διαβάστε επίσης

MasterChef: Η προσωπική ιστορία της Βασιλικής είναι ένα δυνατό μήνυμα για όλους – Η παίκτρια που μας ενέπνευσε

Ελεονώρα Μελέτη: Η γιαγιά της πάσχει από άνοια και τα λόγια της μας έκαναν να δακρύσουμε!

Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας Κουρεντή μετά τη σκηνή με το φιλί, μιλά και παραδίδει μαθήματα σε όλους μας!

Σχετικά Άρθρα
Σασμός – Spoiler: Ανατριχιάζει η φωτογραφία με το λευκό φέρετρο από την κηδεία του Πετρή
Σασμός – Spoiler: Ανατριχιάζει η φωτογραφία με το λευκό φέρετρο από την κηδεία του Πετρή
Survivor: Ο τοξικός Βαλάντης είναι η τηλεόραση και η κοινωνία που δεν θέλουμε - Ακούει κανείς;
Survivor: Ο τοξικός Βαλάντης είναι η τηλεόραση και η κοινωνία που δεν θέλουμε – Ακούει κανείς;
Σασμός: Έτσι, αποχαιρέτισε η Μαρία Τζομπανάκη τον Πετρή!
Σασμός: Έτσι, αποχαιρέτισε η Μαρία Τζομπανάκη τον Πετρή μετά τον θάνατό του!
Survivor: Ποιοι δύο τραγουδιστές ετοιμάζονται για Άγ. Δομίνικο;
Survivor: Ποιοι δύο τραγουδιστές ετοιμάζονται για Άγ. Δομίνικο;
MasterChef: Η προσωπική ιστορία της Βασιλικής είναι ένα δυνατό μήνυμα για όλους - Η παίκτρια που μας ενέπνευσε
MasterChef: Η προσωπική ιστορία της Βασιλικής είναι ένα δυνατό μήνυμα για όλους – Η παίκτρια που μας ενέπνευσε
Επιστρέφουν οι Άγριες Μέλισσες: Ποια απόφαση του Νικηφόρου καταρρακώνει την Ασημίνα;
Επιστρέφουν οι Άγριες Μέλισσες: Ποια απόφαση του Νικηφόρου καταρρακώνει την Ασημίνα;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του