Σαν δικούς μας ανθρώπους νιώθουμε πλέον τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και κάθε αισιόδοξο νέο αναφορικά με την πορεία της υγείας τους είναι για εμάς μια μικρή γιορτή. Έτσι, με χαρά μαθαίνουμε, ότι η 26χρονη Ανυσία Λιούρη, η 26χρονη που βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του φονικού τρένου και πετάχτηκε έξω μετά τη σύγκρουση, πλέον σταθεροποιήθηκε.
Η Ανυσία Λιούρη βρίσκεται για 16η μέρα διασωληνωμένη στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, με τον διευθυντή Νίκο Καπραβέλο να τονίζει πως «το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί».
«Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», προσθέτει στη συνέχεια.
Πριν από δύο ημέρες, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, αναφέρθηκε, ότι οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.
Μια άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η 26χρονη Ανυσία είναι μία άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Η πολυτραυματίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, έκανε τώρα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία.
Μιλώντας πριν από κάποιες μέρες στο MEGA η καθηγήτριά της Mατούλα Σκαλτσά είχε πει «Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα». Όπως η ίδια περιέγραψε: «Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα σε καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στην Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού».
Αναφερόμενη στη νεαρή κοπέλα είπε πως «ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί»
Σχετικά με την έκκληση της οικογένειας η κυρία Σκαλτσά υπογράμμισε πως «ευτυχώς, δώσανε πολλοί και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό και πολύς κόσμος γενικώς έδωσε αίμα. Οπότε δεν είχαν ανάγκη μετά για αίμα».
«Επειδή έχουμε, ξέρετε, στο μεταπτυχιακό πάρα πολύ στενή σχέση με τα παιδιά, δηλαδή εγώ τα αποκαλώ παιδιά μου και παρακολουθώ και όταν φεύγουν τι κάνουν γενικώς και τα στηρίζω, είμαστε πάρα πολύ συγκλονισμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν στην Ανυσία. Σε όλα τα παιδιά φυσικά. Ζούμε με τα παιδιά μαζί, είμαστε συνέχεια με τα παιδιά, κουβεντιάζουμε τις διπλωματικές τους, ερευνητικά τους ζητήματα, οπότε τα ξέρουμε πολύ καλά τα παιδιά», συμπλήρωσε η καθηγήτρια του ΑΠΘ.
Τέλος απαντώντας στο ερώτημα για το πότε έμαθε για τον τραυματίσμό της επεσήμανε πως «την επόμενη μέρα το έμαθα από συμφοιτήτριά της. Οπότε από εκεί έμαθα τα πρώτα νέα και πήρα τη θεία της, η οποία είναι γιατρός. Και έκτοτε μαθαίνω τα νέα από τη θεία της. Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα τα καταφέρει η Ανυσία. Είναι σημαντικό να μπορέσει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη. Πρέπει να συνδεθεί – που λένε – και με τον κόσμο, είναι ακόμα σε καταστολή».
Διαβάστε ακόμα:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Πότε θα γίνει η αύξηση
Σασμός: Η αναισθησία της Αργυρώς, το χιονισμένο τοπίο και τα λάθη που βγάζουν μάτι
Γεωργία Μπίκα: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της για την υπόθεση βιασμού
Google News