Αφράτα μπισκότα σοκολάτας με γέμιση καραμέλας

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο περίεργο να συνδυάσετε όλες αυτές τις γεύσεις σε μία συνταγή, αλλά θα διαπιστώσετε ότι η καραμέλα, η κανέλα και η σοκολάτα, όταν συνδυάζονται μαζί κάνουν τα καλύτερα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κομμάτια καραμέλας τυλίγονται σε σοκολατένια ζύμη, ψήνονται και γαρνίρονται με χοντρό αλάτι, δημιουργώντας έναν απροσδόκητο γευστικό συνδυασμό!

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

1/2 φλιτζ. λευκή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό + 1 κρόκο

20 μαλακές καραμέλες

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζαχάρη για περίπου ένα λεπτό.

Προσθέστε τη βανίλια, το αυγό και τον επιπλέον κρόκο και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή -περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε και το άλλο μείγμα και χτυπήστε σε χαμηλή ένταση. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί. Αρπάξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας ζύμη και στη συνέχεια τοποθετήστε μια καραμέλα στο κέντρο της.

Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και ψήστε για 9-11 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και γαρνίρετε εάν θέλετε με νιφάδες αλατιού. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά – Η τέλεια μαμαδίστικη συνταγή

Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας

Μπουκίτσες κοτόπουλου στον φούρνο με θυμάρι

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του