Το Νόμπελ Ιατρικής στους επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό της ηπατίτιδας C

Σε τρεις επιστήμονες «μοιράζεται» το φετινό Νόμπελ Ιατρικής, σε μία χρονιά που έχει φέρει την Ιατρική και την επιστημονική έρευνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η σουηδική επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ επέλεξε να τιμήσει με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής του 2020 από κοινού τους Harvet J. Alter, Michael Houghton και Charles M. Rice, για την «ανακάλυψη του ιού της ηπατίτιδας C».

Οι τρεις επιστήμονες βραβεύονται για την “αποφασιστική συμβολή” τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της ηπατίτιδας.

“Ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, που προκαλεί κίρρωση και καρκίνο του ήπατος”, στον κόσμο, ανακοίνωσε η επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

Οι Χάρβεϊ Άλτερ, Μάικλ Χάφτον και Τσαρλς Ράις έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις που οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του ιού της ηπατίτιδας C, αποκαλύπτοντας τις αιτίες της χρόνιας ηπατίτιδας αλλά και αιματολογική εξέταση και τελικά φαρμακευτικές ουσίες για την ίαση της ασθένειας.

Υπενθυμίζετα ότι το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής του 2019 είχαν αποσπάσει οι Αμερικανοί Γουίλιαμ Κέιλιν και Γκρεγκ Σεμέντσα και ο Βρετανός Πίτερ Ράτκλιφ για την ανακάλυψή τους πώς τα κύτταρα αισθάνονται και προσαρμόζονται στην διαθεσιμότητα οξυγόνου.

Σχετικά Άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Έξι ένοχοι για την τραγωδία - Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν
Φωτιά στο Μάτι: Έξι ένοχοι για την τραγωδία – Εξαγοράσιμες ποινές, αφέθηκαν ελεύθεροι
%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b70
Μεγάλη Δευτέρα: Ποιος ο συμβολισμός της μέρας
Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα
Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)
L'Oréal Dermatological Beauty: Τα πρώτα δύο πιστοποιημένα φαρμακεία διεθνώς του Προγράμματος Βιωσιμότητας είναι ελληνικά!
L’Oréal Dermatological Beauty: Τα πρώτα δύο πιστοποιημένα φαρμακεία διεθνώς του Προγράμματος Βιωσιμότητας είναι ελληνικά!
H Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος για το θάνατο Δ. Καλλιάνου
H Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος για το θάνατο Δ. Καλλιάνου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του