Αρχική > Featured > “Ζούμε πόλεμο” λένε οι ειδικοί και σκοπεύουν να εισηγηθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα

“Ζούμε πόλεμο” λένε οι ειδικοί και σκοπεύουν να εισηγηθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα

Σε δύο μέρες ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα του δεύτερου lockdown και η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει ανησυχητική. Την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν, οι θάνατοι αυξάνονται και στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου με σκηνές να στήνονται έξω από το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο, η επιτροπή των ειδικών λοιμοξιολόγων εισηγείται αυστηρότερα μέτρα κάνει έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα: Τι ισχύει στο εξής με τα καταστήματα take away και delivery

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την αγωνία του, μιλώντας στην ΕΡΤ1, όπου τόνισε πως ιδίως στη Θεσσσαλονίκη τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα, θυμίζοντας πόλεμο. Μάλιστα κάλεσε συναδέλφους του από τον ιατρικό χώρο να συνδράμουν, απευθύνοντας έκκληση ιδίως στις εξής ειδικότητες – πνευμονολόγους, εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, παιδίατρους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς. “Στη Θεσσαλονίκη καθημερινά αυξάνονται τα κρεβάτια των εντατικών, αλλά το πρωί στρώνονται και μέχρι το μεσημέρι έχουν καλυφθεί και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτές τις μέρες οποιαδήποτε δραστηριότητα φέρνει τον έναν κοντά στον άλλο συμβάλλει στη διασπορά του ιού, ενώ ο ίδιος θα εισηγηθεί να προχωρήσουμε σε μέτρα όπως εκείνα του Μαρτίου (ιδίως στη Θεσσαλονίκη) ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η αρνητική πορεία που έχει πάρει ο ιός στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Λινού: «Είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου- Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα»

Την ίδια ώρα, και η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, αναφέρει ότι «δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα», εξηγώντας πως η πραγματική καραντίνα θα ήταν να μένουν όλοι στο σπίτι τους και να προμηθεύονται μόνο φάρμακα, νερό και φαγητό και να μην πηγαίνουν πουθενά ή να συναντούν κανένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του