Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο – Το γρήγορο σνακ για το γραφείο

Γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά, ξεκουράζεσαι λιγάκι και έρχεται η ώρα για το βραδινό τσιμπολόγημα. Με την κούραση που έχεις σίγουρα δε θέλεις να περάσεις την ώρα σου στην κουζίνα.

Ωστόσο, αυτή η συνταγή που θα σου δείξουμε σημερα θα δώσει τη λύση στο πρόβλημά σου. Όχι μόνο θα απολαύσεις ένα γρήγορο και εύκολο βραδινό σνακ αλλά θα έχεις έτοιμο και το κολατσιό σου για την επόμενη μέρα στο γραφείο.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε. Προσθέτουμε τον δυόσμο. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.

Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο στο… φούρνο!

Πίτσα σοκολάτας- H διαφορετική και πιο γλυκιά συνταγή που θα εκπλήξει τους πάντες!

Εύκολο κέικ με μπανάνες – Η συνταγή που κάνει… πέρα το άγχος!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του