Αρχική > Featured > Yves Saint Laurent: Η απαγορευμένη ταινία για τη ζωή του προβάλλεται 18 χρόνια μετά (βίντεο)

Yves Saint Laurent: Η απαγορευμένη ταινία για τη ζωή του προβάλλεται 18 χρόνια μετά (βίντεο)

Η ιστορία του διάσημου οίκου Yves Saint Laurent αποτελεί θρύλο στη βιομηχανία της μόδας. Ο έντονος ρομαντισμός και η επαγγελματική σχέση ανάμεσα στον Saint Laurent και τον συνεργάτη του Pierre Bergé αποτέλεσαν το υλικό για δύο ταινίες τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς τι πραγματικά συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αφού κρατήθηκε κρυφό για σχεδόν 20 χρόνια, έρχεται τελικά να εξαλείψει τις εικασίες. Ο Bergé ήρθε σε επαφή με τον νεαρό Γάλλο σκηνοθέτη Olivier Meyrou το 1998 και του ανέθεσε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Saint Laurent. Η ταινία με τίτλο «Celebration» χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί με τον Meyrou να καταγράφει συνεχώς για να αποκτήσει μια πιο οικεία εικόνα του «γίγαντα» της μόδας.

Ο Yves Saint Laurent με τον σύντροφό του Pierre Bergé

Ο Bergé ωστόσο βρήκε το περιεχόμενο πολύ αποκαλυπτικό και ξεκίνησε νομικές ενέργειες για να εμποδίσει την προβολή του. Αφού ο ίδιος και ο Meyrou έκαναν μερικές αλλαγές χρόνια αργότερα, ο σκηνοθέτης πήρε άδεια να κυκλοφορήσει μια ελαφρώς επεξεργασμένη έκδοση, δύο χρόνια πριν από το θάνατο του Bergé το 2017.

Αλλά γιατί άργησε τόσο πολύ να δει το φως της δημοσιότητας; «Ξεκινήσαμε γυρίσματα το 1998 και ο Bergé μας έδωσε πλήρη ελευθερία. Ποτέ δεν μου είπε τι να βιντεοσκοπήσω. Σε ένα σημείο, συνειδητοποίησα ότι ο Bergé ήθελε να έρθει στο μοντάζ… Ήταν σαν να είχε αναλάβει εκείνος τη σκηνοθεσία, λέγοντας στον Yves: «Κάθισε ευθεία, μη γέρνεις στο τραπέζι…».

Δείτε το τρέιλερ: