Ο ελεύθερος χρόνος με τις φίλες μας είναι ανεκτίμητος! Αν δεν σας έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία να ταξιδέψετε μαζί, θα πρέπει σίγουρα να το κάνετε γιατί όχι μόνο θα περάσετε τέλεια, αλλά είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να βελτιώσετε την υγεία σας. Οι φίλοι και τα ταξίδια είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός που μπορεί να κάνει θαύματα!

Συνήθως οι φιλίες μάς παρέχουν υποστήριξη, χαρά, αξιοπιστία και ευχάριστη επικοινωνία. Αλλά η επιστήμη προσθέτει έναν ακόμη λόγο που είναι σημαντικές: Οι μελέτες δείχνουν ότι οι φίλοι βοηθούν στη μείωση του στρες και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Οι φιλίες μάς βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι και επηρεάζουν την αντοχή μας στον πόνο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κοινωνικός κύκλος ενός ατόμου,.τόσο περισσότερο αντέχει στον πόνο. Και όλα αυτά μαζί, συμπεριλαμβανομένης της θετικής επιρροής των φίλων στην ευημερία μας, μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο.

Η επιστήμη επιβεβαιώνει επίσης ότι τα ταξίδια έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Εκτός από την ξεκούραση, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού,.βελτιώνουμε τη γνωστική λειτουργία μας. Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, ενώ το ίδιο το ταξίδι μπορεί να συμβάλει στην ικανοποίηση μας από τη ζωή.


Επιπλέον, τα ταξίδια βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε περιβάλλον,.να χαλαρώσουμε και να ανακαλύψουμε νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά μιας διαφορετικής χώρας. Αναζωογονούν επίσης το μυαλό και μειώνουν το άγχος.

Τι γίνεται λοιπόν αν συνδυάσουμε τη φιλία με τα ταξίδια;

Θα έχουμε όλα τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω και διπλή θετική επίδραση στην υγεία μας. Ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε μια καταπληκτική και πολύτιμη κοινή εμπειρία. Τα ταξίδια βοηθούν στην ενίσχυση της σχέσης μας με τους φίλους και δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις. Έτσι, τα ταξίδια με τις φίλες σας δεν είναι μόνο καλά για την υγεία σας,.αλλά έχουν επίσης θετική επίδραση στους συναισθηματικούς δεσμούς μαζί τους.

από Μαρία Ιωαννάτου