Υπάρχει ένας ακόμη τρόπος που το φαγητό μας παχαίνει και δεν έχει να κάνει με την κατανάλωσή του!

μυρωδιά1

Όπως ξέρετε η όσφρηση είναι μια από τις βασικές αισθήσεις μας. Μάλιστα, είναι εκείνη που μας βοηθά να απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο το φαγητό μας.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια όμως έρχονται με έρευνά τους να δείξουν ότι η αίσθηση της όσφρησης συντελεί στην αύξηση του βάρους μας.

Ή έστω στην διατήρηση των κιλών μας.

Οι επιστήμονες που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στην επιθεώρηση Cell Metabolism, τροποποίησαν γενετικά παχύσαρκα ποντίκια ώστε να χάσουν την αίσθηση της όσφρησης.

Τι έγινε μετά;

Εκείνα έχασαν βάρος!!!

Το παράδοξο είναι ότι τα πειραματόζωα συνέχισαν να τρώνε ίδια ποσότητα λιπαρών τροφών με τρωκτικά που διατηρούσαν την όσφρησή τους και που διπλασίασαν το βάρος τους.

Επιπλέον, ποντίκια με ενισχυμένη όσφρηση πάχυναν ακόμα περισσότερο όσο έκαναν πολύ λιπαρή διατροφή, συγκριτικά με τρωκτικά που είχαν φυσιολογική όσφρηση.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η μυρωδιά του φαγητού επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο οργανισμός τις θερμίδες, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Επομένως, αν κάποιος δεν μυρίζει το φαγητό του, είναι πολύ πιθανό να καίει τις θερμίδες αντί να τις αποθηκεύει.

«Η μελέτη μας είναι μία από τις πρώτες που αποδεικνύει ότι αν χειριστούμε κατάλληλα τα οσφρητικά ερεθίσματα μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και ρυθμίζει ο εγκέφαλος την ενεργειακή (θερμιδική) ισορροπία», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σελίν Ριέρα.

μυρωδιά

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όταν πεινάμε η αίσθηση της όσφρησης είναι πιο έντονη, έτσι είναι πιθανό η έλλειψη της όσφρησης να ξεγελάει τον οργανισμό και να τον κάνει να νομίζει ότι έχουμε ήδη φάει. Αντί, λοιπόν, να αποθηκεύει θερμίδες, τις καίει διότι δεν του χρειάζονται πια.

Οι ερευνητές, πάντως, πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με διατροφικές διαταραχές, υπέρβαρους ή άτομα με αναπτυσσόμενες ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν όσοι ξεκινούν δίαιτα!

Μοντέλο αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια πίσω από τις υπέροχες φωτογραφίες του Instagram: Μια διαφορετική οπτική του «είμαι αληθινή»!

Πέτυχε τον στόχο για το τέλειο κορμί χωρίς γυμναστική!

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%87%cf%85%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%840
Ο θαυματουργός χυμός που θα σε προστατεύσει από τις ουρολοιμώξεις
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf0
Αναιμία: Αιμικός και μη αιμικός σίδηρος – Ποιος απορροφάται καλύτερα;
%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af0
Αν ακολουθείτε διαλειμματική νηστεία οκτώ ωρών, διατρέχετε αυτόν τον κίνδυνο
Μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά: Ποια είναι και ποια τα οφέλη τους για την υγεία;
Μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά: Ποια είναι και ποια τα οφέλη τους για την υγεία
Διατροφή του Ατλαντικού vs Μεσογειακή: Ποια αξίζει να ακολουθούμε;
Διατροφή του Ατλαντικού vs Μεσογειακή: Ποια αξίζει να ακολουθούμε;
Καφεΐνη: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και οστεοαρθρίτιδας
Καφεΐνη: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και οστεοαρθρίτιδας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του