Αρχική > Featured > Υπ. Πολιτισμού: «Εικόνα εγκατάλειψης» στο Βρετανικό Μουσείο – Μουχλιάζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα (εικόνες)

Υπ. Πολιτισμού: «Εικόνα εγκατάλειψης» στο Βρετανικό Μουσείο – Μουχλιάζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα (εικόνες)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από την αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Έλληνες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καταγγέλλουν στο Cretapost.gr ότι αντίκρισαν μια αίθουσα με μούχλα και αράχνες!

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα παρουσιάστηκε το 2018 διαρροή νερού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά από την οροφή δίπλα ακριβώς από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο είχε τότε υποστηρίξει, με γραπτή του δήλωση, ότι: «Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Δείτε φωτογραφία από την αίθουσα

Η οροφή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ υπήρχαν και ιστοί από αράχνες που ο φωτογραφικός φακός δεν κατάφερε να απαθανατίσει.

Δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων:

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».