Αν το φετινό καλοκαίρι σε βρήκε στην καρδιά του Παρισιού, αλλά αδυνατείς να απολαύσεις τις βόλτες σου χωρίς τον αγαπημένο σου φραπέ… σου έχουμε τη λύση! Στο κέντρο της πόλης άνοιξε το πρώτο καφενείο που προσφέρει μοναδικά προϊόντα με γεύση από Ελλάδα.Το κατάστημα σερβίρει καφέδες όπως τον παραδοσιακό ελληνικό, φραπέ, φρέντο, ενώ δε λείπουν από το τραπέζι οι εκλεκτές ελιές και τα τυριά.

Τα φαγητά που διαθέτει το κατάστημα

Ακόμη, στο καφενείο αυτό μπορείς να βρεις σαλάτα με φέτα και καρπούζι, χωριάτικη σαλάτα και λιχουδιές που θυμίζουν πρωινό σε νησί του Αιγαίου. Πέρα από αυτά, στο «Yorgaki» θα συναντήσεις το ξακουστό τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, τα οποία μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι ή να απολαύσεις επί τόπου. Επιπλέον, το κατάστημα διαθέτει νόστιμα λουκούμια, κουραμπιέδες, σπιτική πορτοκαλόπιτα και πολλά γευστικά σνακ.


Το καφενείο «Yorgaki» βρίσκεται στον ένατο δήμο του Παρισιού, στη διεύθυνση 45 Rue des Martyrs. Το κατάστημα ήταν ιδέα του Γιώργου Τλούπα, ο οποίος ασχολήθηκε εντατικά με τη σχεδίαση του μαγαζιού, το μενού και τα γραφικά του.

Δείτε φωτογραφίες από το κατάστημα:

από Ευγενία Κολοβού