Το πρώτο Υβριδικό Κέντρο Αντιμετώπισης της Λιθίασης του Ουροποιητικού στην Ελλάδα, στην ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

το-πρώτο-υβριδικό-κέντρο-αντιμετώπισ

Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, διαθέτει τον τελευταίας γενιάς Εξωσωματικό Λιθοτρίπτη Modulith SLX F2 CONNECT. Είναι το πιο προηγμένο σύστημα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας Παγκοσμίως και μοναδικός στην Ελλάδα. Αποτελεί τη ναυαρχίδα της Μονάδας Εξωσωματικής Λιθοτριψίας, καθώς διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των παρωχημένων μηχανημάτων.

Η Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο υβριδικό κέντρο αντιμετώπισης της λιθίασης του ουροποιητικού σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, ο οποίος ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τάσεις της ουρολογίας. Το κέντρο είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρέχει τη δυνατότητα πλήρους αντιμετώπισης της λιθιασικής νόσου, τόσο στη πρόληψη, διάγνωση και παρακολούθηση, όσο και στην θεραπεία αυτής.

Πώς λειτουργεί

Το συγκεκριμένο σύστημα, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία λήψης και το ρυθμιζόμενο ύψος ασθενή, ορίζει αυτόματα τις παραμέτρους έκθεσης και λήψης, καθώς και το πεδίο του θαλάμου ιονισμού. Το σημείο εστίασης, η τάση της λυχνίας και το ρεύμα της λυχνίας, επιλέγονται με τέτοιον τρόπο από το σύστημα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης σε ακτινοβολία για τον ασθενή και το προσωπικό. Πολύ σημαντικό δεν προκαλεί καμία βλάβη σε γειτονικά όργανα.

Υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εικόνων με DICOM και παράδοση στον ασθενή εξαιρετικής ποιότητας. Αποθηκεύει εικόνες με αποστολή σε PACS (ιστορικό ασθενούς). Διαθέτει C- arm – flat – panel με συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι όλων των υπολοίπων. Υπάρχει επιλογή μεγέθους εστιασμού σε 3 μεγέθη και δυνατότητα λιθοτριψίας σε όλο το ουροποιητικό σύστημα.

%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%cf%85%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%8e%cf%80%ce%b9%cf%830

Η μοναδική δυνατότητα περιστροφής του σταθερού συστήματος ακτινών Χ δημιουργεί επαρκή χώρο εργασίας πάνω από τον ασθενή, απεριόριστο οπτικό πεδίο και ελεύθερη πρόσβαση στο τραπέζι. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα Modulith SLX F2 CONNECT με τον ενσωματωμένο λιθοτρίπτη του είναι το μόνο σύστημα στην αγορά που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου, ουρολογικού σταθμού εργασίας ακτινών Χ.

Το σύστημα διαθέτει ένα μοναδικό παιδιατρικό πρόγραμμα για την θεραπεία παιδιών. Με το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιείται ένα πρόσθετο φίλτρο ακτινοβολίας. Έχει προκαθορισμένες ρυθμίσεις λήψης εικόνας για βέλτιστη απεικόνιση στο πλαίσιο της προβλεπόμενης χρήσης για εξωσωματική λιθοτριψία, για ενδοουρολογικές επεμβάσεις, όπως ουρητηρολιθοτριψία – νεφρολιθοτριψία – διαδερμική νεφρολιθοτριψία.

Πραγματοποιείται τοποθέτηση – αφαίρεση stent-κυστεοσκόπηση – TUR-P, TUR B, ουρογραφία. Τα αποτελέσματα λιθοτριψίας είναι εντυπωσιακά, λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας κρουστικού υπερήχου τελευταίας γενιάς σε συνδυασμό με το μεγάλο εστιακό βάθος και τη μεγάλη επιφάνεια κεφαλής.

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν διαιτολόγοι και φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας από τον Ιούνιο

Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τον καρδιολογικό έλεγχο αν νοσήσεις με COVID-19

Σχετικά Άρθρα
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας - Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας – Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του