Θέλεις να γυρίσεις τον χρόνο πίσω; Δες τον τρόπο που θα το πετύχεις

Ο χρόνος μπορεί να είναι αδυσώπητος σε ότι αφορά την εμφάνισή μας, μπορεί όμως να καθυστερήσει αισθητά στο να αναδείξει τα όχι και τόσο ελκυστικά στοιχεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τις σύγχρονες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, τόσο με τις μη επεμβατικές τεχνικές, όσο και με το ιδιαίτερα δημοφιλές full face lift.

«Το λίφτινγκ αποτελεί ιδανική επέμβαση εάν θέλουμε να γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω. Το επιλέγουμε όταν κρίνουμε πως οι μη επεμβατικές θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό, laser) δεν θα έχουν αποτέλεσμα και δεν μας αρκεί η απαλλαγή από κάποιες ρυτίδες αλλά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη γενικότερη χαλάρωση του δέρματος και των μυών του προσώπου, τις πτυχές και τις βαθιές ρυτίδες και να δώσουμε στο πρόσωπο σφριγηλότητα και νεανικότητα», σημειώνει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Στέφανος Σταθάκης, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Η κάθε ηλικία έχει το δικό της face lift με τη διάκριση να γίνεται ανάμεσα σε soft και full face lift που αναζωογονεί μέτωπο, μάτια, πρόσωπο και λαιμό, δίνοντας πίσω τη χαμένη νεανικότητα και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Το soft lift περιλαμβάνει τα ίδια σημεία, με εξαίρεση την αναζωογόνηση του λαιμού, ενώ πάντα ο στόχος είναι το πρόσωπο μετά την επέμβαση να δείχνει φυσικά πιο «φρέσκο», ξεκούραστο και με νεανική εμφάνιση.

Νέες τεχνικές, καλύτερα αποτελέσματα

«Το σημαντικότερο που επιτυγχάνεται με τις καινούργιες τεχνικές είναι η ανάρτηση του μυϊκού υποστρώματος του προσώπου», προσθέτει ο κ. Σταθάκης. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χρονική διάρκεια του lifting να αυξάνεται εντυπωσιακά αλλά περισσότερο να ευνοείται η φυσικότητα στην εμφάνιση του lifting προσώπου. Επίσης, η μεταφορά λίπους από διάφορα μέρη του σώματος σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου μειώνει την ανάγκη για ενέσιμα υλικά όπως του υαλουνορικού. Απαραίτητη βέβαια τεχνική στο σύγχρονο lifting είναι η μικρολιποαναρρόφηση οπωσδήποτε της περιοχής του λαιμού, που συνδυάζεται με το απαραίτητο lifting αλλά και του περιγράμματος του προσώπου (oval) όπου εξαφανίζει το λίπος που κρέμεται και τετραγωνίζει το πρόσωπο».

Οι πιο σημαντικές περιοχές διόρθωσης

«Πληροφοριακά», σημειώνει ο κ. Σταθάκης, «Οι πιο σημαντικές περιοχές διόρθωσης του προσώπου στο full face lift είναι η ρινοπαρειακή, η κροταφική, η ζυγωματική, το περίγραμμα και τέλος ο λαιμός, ιδιαίτερα δε χαμηλά προς το στέρνο, που αποτελεί και το πλέον «δύσκολο» σημείο. Το lifting πραγματοποιείται με μικρές τομές μπροστά από το αυτί και η επέμβαση διαρκεί από 2-4 ώρες και προϋποθέτει ελαφρά νάρκωση (μέθη), ενώ δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική».

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%85-self-test-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%820
ΠΟΥ: Επιλογή του πρώτου self test για τον ιό της ηπατίτιδας C
%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bf0
Ευρωπαϊκές Εξετάσεις Γενικής Καρδιολογίας: Πρωτιά για τους Έλληνες Καρδιολόγους
Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει σαλάχι
Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει σαλάχι
Τα 4 σημεία του σώματος που ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό, σύμφωνα με δερματολόγο
Τα 4 σημεία του σώματος που ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό
%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bf%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b90
Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Επιτρέπεται η άσκηση;
Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του ήπατος
Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του ήπατος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του