Infohealth

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σε μια δημιουργική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, τέθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αφορούν μεταξύ άλλων τον υγειονομικό χάρτη, την ψηφιοποίηση, τις ελλείψεις φαρμάκων, την αξιολόγηση, την ποιότητα, την ασφάλεια και την πρόσβαση στα δεδομένα υγείας. Στόχος του Υπουργείου είναι οι ασθενείς να καταστούν συνοδοιπόροι, με θεσμική συμμετοχή, με άποψη και προτάσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα υγείας, με καθολική πρόσβαση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Χρυσοχοϊδης, «Μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας θα βοηθήσετε, ώστε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας λειτουργικό και σύγχρονο με χαρακτηριστικά πρόσβασης για όλους τους ασθενείς και τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες».

Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία Γραφείου Αναφοράς Συλλόγων στο Υπουργείο, το οποίο θα αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας με τους Συλλόγους Ασθενών.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της σταθερής συνεργασίας Υπουργείου και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, σε διάφορα επίπεδα, τα οποία περιλαμβάνουν και τη δημιουργία θεσμών που θα διασφαλίσουν διαρκή συμμετοχή των ασθενών σε όλα τα ουσιαστικά δρώμενα στον χώρο της υγείας, στην κατεύθυνση μιας ευρύτερης ασθενοκεντρικής κουλτούρας που πρέπει να διαπνέει τα σύγχρονα Συστήματα Υγείας.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν οι Πρόεδρος Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), Α’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοντοπίδης (European Lung Foundation), Ταμίας Μαίρη Χήναρη (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), Βάσω Μαράκα (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής – ΣΑμΣΚΠ), Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη) και Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα). Διαδικτυακά συμμετείχαν οι Γ΄ Αντιπρόεδρος Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”), Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας) και Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη).

Διαβάστε επίσης

Μετά τη Φωτιά: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ

Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια έκθεση: «μάθημα» ιστορίας της τέχνης

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 18.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στη γκαλερί Καψιώτη η χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση…

10 ώρες ago

The Meet Market Xmas Edition: 10 Μέρες Χριστουγέννων στο πιο φεστιβαλικό σκηνικό της πόλης!

Χριστούγεννα χωρίς Meet Market γίνονται; Δεν γίνονται! Για αυτό λοιπόν, το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Meet Market…

11 ώρες ago

Δεν μπορείς χωρίς γλυκό; Ιδού πρακτικά tips για να έχει θέση στη διατροφή σου χωρίς ενοχές

Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι δεν μπορούμε χωρίς γλυκό. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, το γλυκό…

11 ώρες ago

Στο workshop του Infowoman.gr (15/12) θα ανακαλύψουμε πώς θα “χτίσουμε” την αυτοπεποίθησή μας με στυλ!

Ο χρόνος για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα και είμαστε σίγουρες ότι ήδη έχεις…

12 ώρες ago

Έφη Μπίρμπα και Άρης Σερβετάλης επιστρέφουν στο Κιβωτός με την “Καρδιά του Σκύλου”

Μετά την πρώτη κοινή επιδαύρια κάθοδό τους με τα “Βατράχια”, η Έφη Μπίρμπα και ο…

12 ώρες ago

Netflix: Οι γυναικείες σειρές που θα δούμε τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος του 2023 είναι γεμάτος από νέες αφίξεις στο Netflix. Μιας και ο καιρός…

12 ώρες ago