Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σε μια δημιουργική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, τέθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αφορούν μεταξύ άλλων τον υγειονομικό χάρτη, την ψηφιοποίηση, τις ελλείψεις φαρμάκων, την αξιολόγηση, την ποιότητα, την ασφάλεια και την πρόσβαση στα δεδομένα υγείας. Στόχος του Υπουργείου είναι οι ασθενείς να καταστούν συνοδοιπόροι, με θεσμική συμμετοχή, με άποψη και προτάσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα υγείας, με καθολική πρόσβαση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Χρυσοχοϊδης, «Μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας θα βοηθήσετε, ώστε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας λειτουργικό και σύγχρονο με χαρακτηριστικά πρόσβασης για όλους τους ασθενείς και τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες».

Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία Γραφείου Αναφοράς Συλλόγων στο Υπουργείο, το οποίο θα αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας με τους Συλλόγους Ασθενών.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της σταθερής συνεργασίας Υπουργείου και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, σε διάφορα επίπεδα, τα οποία περιλαμβάνουν και τη δημιουργία θεσμών που θα διασφαλίσουν διαρκή συμμετοχή των ασθενών σε όλα τα ουσιαστικά δρώμενα στον χώρο της υγείας, στην κατεύθυνση μιας ευρύτερης ασθενοκεντρικής κουλτούρας που πρέπει να διαπνέει τα σύγχρονα Συστήματα Υγείας.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν οι Πρόεδρος Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), Α’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοντοπίδης (European Lung Foundation), Ταμίας Μαίρη Χήναρη (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), Βάσω Μαράκα (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής – ΣΑμΣΚΠ), Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη) και Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα). Διαδικτυακά συμμετείχαν οι Γ΄ Αντιπρόεδρος Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”), Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας) και Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη).

Διαβάστε επίσης

Μετά τη Φωτιά: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ

Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας

Σχετικά Άρθρα
Αυτές είναι οι μέρες που δεν μπορείτε να παντρευτείτε τα Χριστούγεννα!
Αυτές είναι οι μέρες που δεν μπορείτε να παντρευτείτε τα Χριστούγεννα!
Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS: Με την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας των ατόμων που ζουν με HIV θα προχωρήσουμε στη λύση του προβλήματος
Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS: Με την ενεργό συμμετοχή των ατόμων που ζουν με HIV θα προχωρήσουμε στη λύση του προβλήματος
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του