Στο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στα Ακαρνανικά Όρη οι μαθητές μαθαίνουν για την αξία του

στο-φεστιβάλ-φροντίδας-νερού-στα-ακαρ

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή αναδεικνύει την πολυτιμότητα του νερού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού προχωρά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή διοργάνωσε το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας), αναδεικνύοντας την πολυτιμότητα του νερού και τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη δράση, που εντάσσεται στις ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή, διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για 9η συνεχόμενη χρονιά. Βασικός πυλώνας ήταν και φέτος η εκπαίδευση των μαθητών γύρω από τη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και τον πλανήτη.

%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%810

Σε αυτό το πλαίσιο, το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή γέμισε με μπαλόνια, παιδικά χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των δεκάδων παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία της τοπικής κοινότητας που συμμετείχαν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια:

• Έμαθαν τη ζωτική σημασία του νερού σε κάθε οργανισμό.

• Ενημερώθηκαν για το ποσοστό του νερού που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός

• Εκπαιδεύτηκαν για τη σημασία και τις συνέπειες μίας ήπιας αφυδάτωσης στη φυσική και πνευματική λειτουργία του οργανισμού, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρήσουν τον οργανισμό τους στο σωστό επίπεδο ενυδάτωσης.

• Έμαθαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης καλύπτεται από νερό, αλλά μόνο μία μικρή ποσότητα είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Στόχος αυτού του παιχνιδιού ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το νερό είναι περιορισμένο και πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σεβασμό.

• Κατανόησαν πώς ο καθένας έχει μερίδιο στη μόλυνση του περιβάλλοντος και έμαθαν να αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή του καθενός σε αυτή τη μόλυνση μπορεί να μειωθεί.

• Έμαθαν για τη διαδικασία ανακύκλωσης του πλαστικού καθώς και τα καινούρια προϊόντα τα οποία μπορούν να παραχθούν από ανακυκλώσιμο υλικό.

%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%812

Σχετικά με τις δράσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή, στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Διευθυντής του Τμήματος Νερών της Nestlé Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Το φετινό Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού ήταν για εμάς πιο σημαντικό από κάθε χρονιά. Πέρα από τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που απευθύνονται στην τοπική κοινότητα της Βόνιτσας, φέτος φιλοδοξούμε να αναδείξουμε περαιτέρω την πολυτιμότητα του νερού με διευρυμένες δράσεις σε δύο ακόμη πόλεις υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνειδητοποίηση της αξίας του νερού στη διασφάλιση ενός βιώσιμου αύριο».

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του