Σοβαρές παρενέργειες σε ασθενείς με COVID που πήραν την επικίνδυνη κτηνιατρική ουσία ιβερμεκτίνη

Ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αλόγιστη χρήση που γίνεται από πολίτες αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί σε ανθρώπους η επικίνδυνη κτηνιατρική ουσία ιβερμεκτίνη. Μάλιστα, όπως δηλώνει, οι ασθενείς τη λαμβάνουν έπειτα από παραγγελία της σε διαδικτυακά καταστήματα.

Όπως καταγγέλλει ο Έλληνας καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής που ζει και δραστηριοποιείται στην Λαμία σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έχει αναφορές πως γίνεται η λήψη του φαρμάκου αυτού σε υψηλές δόσεις, όταν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αιματολογικά, γαστρεντερολογικά, νευρολογικά και δερματολογικά προβλήματα:

Η ανάρτηση του καρδιολόγου

“Η Ιβερμεκτίνη είναι επικίνδυνη

Η Ιβερμεκτίνη είναι Κτηνιατρικό φάρμακο με δράση ενάντια στα παράσιτα των ζώων και για τη θεραπεία παθήσεων του ανθρώπου όπως η Ψώρα.

Δεν είναι εγκεκριμένη από κανέναν Ευρωπαϊκό ή Αμερικάνικο φορέα για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη της COVΙD-19.

Μπορεί να χρειαστούν ημέρες για να αξιολογηθούν βαριά αιματολογικά, δερματολογικά και νευρολογικά συμπτώματα ασθενούς , ο οποίος θα έκρυβε από τους γιατρούς του τη λήψη ιβερμεκτίνης.

Η ψευδής αίσθηση ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού, η λήψη σε δοσολογίες που δεν προβλέπονται, η άγνοια των δράσεων και αλληλεπιδράσεων καθώς και η αδυναμία κατανόησης των ενδείξεων του φαρμάκου, ενισχύουν την βλαπτικότητα της λήψης του.

Λαμβάνουμε αναφορές για τη λήψη του φαρμάκου αυτού και στην περιοχή μας, το οποίο σε υψηλές δόσεις, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αιματολογικά, γαστρεντερολογικά, νευρολογικά και δερματολογικά προβλήματα. Πιο βαριές θεωρούνται οι νευρολογικές συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι ο μεταβολισμός των ζώων είναι διαφορετικός από του ανθρώπου κι έτσι δεν ισχύουν οι ίδιες θεραπευτικές δράσεις ή δοσολογικά σχήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους Συναδέλφους Ιατρούς σε ειδικές ομάδες Συμπολιτών μας που είναι επιρρεπείς στη χρήση off- label φαρμάκων , ως προς την αξιολόγηση “ανεξήγητων” συμπτωμάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν και οι Συνάδελφοι Κτηνίατροι για την αξιολόγηση όσων δήθεν ζητούν την ιβερμεκτίνη για τα ζώα τους. Μην λαμβάνετε ιβερμεκτίνη για την COVID-19 . Είναι επικίνδυνη και δεν θα έχετε κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Παρακαλούμε, ενημερώστε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας αν λαμβάνετε ιβερμεκτίνη χωρίς τις σχετικές ενδείξεις της”.

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Τερζής απαγορεύει στον Ρουβά να τραγουδάει τα τραγούδια του μετά τις δηλώσεις για Λιγνάδη

Η Ευρυδίκη επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα με εκλεκτούς καλεσμένους

Η Αντζελίνα Τζολί τα είπε όλα για την ενδοοικογενειακή βία: “Ο κακοποιητής μου μπορεί να έχει και δίκιο. Μάλλον δεν έχω και τόση αξία”

Σχετικά Άρθρα
«Μίνι έντερα»: Ελπίδα για εξατομικευμένες θεραπείες σε άτομα με νόσο του Crohn
«Μίνι έντερα»: Ελπίδα για εξατομικευμένες θεραπείες σε άτομα με νόσο του Crohn
Δάγκειος πυρετός - Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Δάγκειος πυρετός – Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Κυτισινικλίνη: Νέα θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος
Κυτισινικλίνη: Νέα θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος
Δωρεάν rapid test HIV, ιογενoύς ηπατίτιδας και ΣΜΝ στο Athens Pride 2024
Δωρεάν rapid test HIV, ιογενoύς ηπατίτιδας και ΣΜΝ στο Athens Pride 2024
Παρβοϊός: Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Παρβοϊός: Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του