Σεξ στην εγκυμοσύνη: Υπάρχουν ταμπού; Πώς λειτουργεί η μη ανάγκη αντισύλληψης;

σεξ-στην-εγκυμοσύνη-υπάρχουν-ταμπού-π

«Παρά τα ταμπού με τα οποία πολλά ζευγάρια ‘’βλέπουν’’ το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την υγιή σεξουαλική ζωή δεν κινδυνεύει ούτε η γυναίκα ούτε το έμβρυο, επομένως κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται, αντίθετα η αρμονική σεξουαλική ζωή στην περίοδο αυτή θα τονώσει ακόμα περισσότερο τη γυναικεία ψυχολογία και την εικόνα της γυναίκας για το σώμα της».

Αυτό τονίζει αναφορικά με τις επιφυλάξεις που πολλά ζευγάρια εκφράζουν για το αν επιτρέπεται το σεξ και μέχρι πότε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο Δρ. Νίκος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης οι ιδιαίτερες σχέσεις του ζευγαριού αποκτούν μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα προοπτική, δεδομένου ότι η ψυχολογία της γυναίκας είναι ανεβασμένη, διαπιστώνοντας πως συντελούνται «μαγικές» αλλαγές στο σώμα της με λάμψη στο βλέμμα, όμορφα μαλλιά και ελκυστικές καμπύλες. Συγχρόνως ξεκουράζεται περισσότερο, κοιμάται περισσότερο, τρέφεται καλύτερα και απολαμβάνει τις φροντίδες όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος.

«Πράγματι», υπογραμμίζει ο Σκαρτάδος, «είναι γεγονός ότι οι αλλαγές που συντελούνται στο σώμα της εγκύου είναι εντυπωσιακές ομορφαίνοντάς την και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην επίδραση των ορμονών που κάνουν την υποψήφια μητέρα γεμάτη λάμψη, αυτοπεποίθηση και ζωντάνια».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε», προσθέτει «πως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες με τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα τους είναι και δείχνουν πιο ερωτικές, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο, όταν μειώνονται τα..δυσάρεστα, όπως η κούραση ή η ναυτία και αυτό θα πρέπει να άρει τις επιφυλάξεις του ανδρικού κυρίως φύλου γύρω από το σεξ στην εγκυμοσύνη, όταν βέβαια αυτό γίνεται με προσοχή και δεν υπάρχουν επιπλοκές (αποκόλληση, πρόωρες συστολές, ανεπάρκεια τραχήλου). Συγχρόνως η μη ανάγκη αντισύλληψης μπορεί να επιδράσει και ως αφροδισιακό».

Δρ. Νίκος Σκαρτάδος,

Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 100, Αθήνα, τηλ: 210-7708081

Θερμοπυλών 97, Σπάρτη, τηλ: 27310-83555- 6944911117

Σχετικά Άρθρα
Τι είναι η Παρηγορική Φροντίδα; Ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτή;
Τι είναι η Παρηγορική Φροντίδα; Ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτή;
Μετά τι μαστογραφία τι; Η τρισδιάστατη μαστογραφία (τομοσύνθεση) με τα πολλαπλά οφέλη
Μετά τι μαστογραφία τι; Η τρισδιάστατη μαστογραφία (τομοσύνθεση) με τα πολλαπλά οφέλη
Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Πώς θα μετρήσεις την αρτηριακή σου πίεση μόνη στο σπίτι - Μάθε τον σωστό τρόπο
Πώς θα μετρήσεις την αρτηριακή σου πίεση μόνη στο σπίτι – Μάθε τον σωστό τρόπο
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό - Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές"
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του