Πώς η λιπογλυπτική θα αυξήσει το στήθος και θα σμιλεύσει τους γλουτούς σας

πώς-η-λιπογλυπτική-θα-αυξήσει-το-στήθο

Αν για να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, των γλουτών ή του προσώπου της μια γυναίκα, χρειαζόταν ίσως να υποβληθεί σε σειρά διορθωτικών επεμβάσεων, οι οποίες και χρονοβόρες θα ήταν αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρές, πέραν των μειονεκτημάτων των ξένων πρόσθετων υλικών, τώρα πλέον αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η χρήση του ίδιου του λίπους του οργανισμού στην κοσμητική ιατρική, επιτυγχάνοντας με μία παρέμβαση πολλαπλά αποτελέσματα, μας λέει ο Dr. Στέφανος Σταθάκης, Πλαστικός Χειρουργός,

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών (www.stefanosstathakis.gr).

Η λιπογλυπτική αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης και σημαίνει αφαίρεση λίπους από εκεί που έχει δημιουργηθεί τοπικό πάχος και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί με γυμναστική ή δίαιτα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές βελόνες, οπότε αφαιρείται το λίπος που περισσεύει από διάφορα σημεία του σώματος, γίνεται ειδική επεξεργασία του και με αυτό αυξάνουμε στήθος ή γλουτούς αλλά και βελτιώνουμε την εμφάνιση του προσώπου.

Νέο σχήμα στους γλουτούς

Συγχρόνως όμως, το λίπος αυτό δεν πάει χαμένο, γιατί μπορεί να επανεισαχθεί στο σώμα για να δημιουργηθούν πιο «ελκυστικές» αναλογίες στους γλουτούς, να δοθεί νέο σχήμα στο στήθος -που απασχολεί και συχνότερα τις γυναίκες-, πιο αρμονικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, αλλά και-πιο σπάνια -στις γάμπες.

Το σώμα αντιμετωπίζεται ως σύνολο χαρακτηριστικών, και αρμονικά αυτό διαμορφώνεται με καλαίσθητο τρόπο, αφαιρώντας λίπος από εκεί όπου δεν χρειάζεται (άρα βελτιώνουμε την εμφάνιση της περιοχής) και προσθέτοντάς το εκεί όπου αυτό χρειάζεται περισσότερο (lipofilling, λιποπρόσθεση).

Με τη χρησιμοποίηση της σύγχρονης τεχνικής των υπερήχων, το λίπος διασπάται και ρευστοποιείται, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η έγχυσή του στα σημεία που αυτό χρειάζεται να είναι πιο φυσική και το αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο.

%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b7-%ce%bb%ce%b9%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%b8%ce%bf0

Θα λέγαμε χαριτολογώντας, πως πλέον τα «ψωμάκια» στις γυναίκες και τους άνδρες, το λαγόνιο λίπος, το λίπος στην κοιλιά, τους βραχίονες, ή το εσωτερικό των μηρών αναδεικνύονται σε μια φυσική πηγή προσθετικού υλικού από το ίδιο το σώμα μας, προκειμένου να βελτιώσουμε φυσικά τις ατέλειές μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε ξένες ουσίες και χωρίς παρενέργειες και αστοχίες. Η αυξητική των γλουτών (Brazilian buttocks) με περίπου 1000cc λίπους, τα οποία τοποθετούνται σε διάφορα στρώματα, έχει θεαματικά αποτελέσματα, πολύ καλύτερα από τη χρήση προθέσεων (inplunts).

Αυξητική στήθους

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των μοσχευμάτων αυτόλογου λίπους του ίδιου του ατόμου, για ανόρθωση του στήθους, με αύξηση του μεγέθους κατά δύο νούμερα, χωρίς επιπλοκές και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μετεγχειρητικά. Η προσθήκη λίπους στο στήθος, χρησιμοποιείται στην ενίσχυση μεγέθους, τη μορφοποίηση του σχήματος, αλλά και την αλλαγή υφής του.

Παράλληλα όμως, πέραν της απλής αυξητικής στήθους, το λίπος χρησιμοποιείται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής, για αποκατάσταση του στήθους μετά από μερική μαστεκτομή ή τμηματεκτομή.

Επίσης, διορθώνονται ατέλειες του στήθους και των τοιχωμάτων του, όπως επίσης και αποκαθίστανται ιστοί που έχουν καταστραφεί από τραύμα ή ασθένεια, αλλά και διορθώνονται μη ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από εγχείρηση.

Η αισθητική χειρουργική στην αυξητική πλαστική στήθους, πέραν της βελτίωσης της εμφάνισης, βελτιώνει την ισορροπία της σιλουέτας και ενισχύει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Εξάλειψη ρυτίδων στο πρόσωπο

Η συνεισφορά του λίπους είναι σημαντική επίσης στο να απαλυνθούν ή να σβήσουν οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, ή οι ρυτίδες στα μάγουλα προσδίδοντας λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο, καθώς και στην ανόρθωση των ζυγωματικών, που δίνει την έντονη νεανική εμφάνιση, όπως επίσης και στην προσθετική χειλιών.

Να τονίσουμε ότι η υπερβολική χρήση υαλουρονικού οξέως που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά είναι υπεύθυνη για το συχνά αφύσικο αποτέλεσμα που όλοι έχουμε παρατηρήσει, και το οποίο οφείλεται στο πρήξιμο και το οίδημα που έχει προκληθεί στην περιοχή λόγω κατακράτησης υγρών. Αντίθετα το λίπος, δίνει ιδιαίτερα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα και λόγω της εύπλαστης υφής του.

Η λιπογλυπτική επέμβαση ανάλογα και με τις περιοχές του σώματος που θα «σμιλευθούν» διαρκεί περίπου 2 ώρες, πραγματοποιείται με ελαφρά αναισθησία (μέθη) και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ η άμεση ανάρρωση συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα, οπότε και γίνεται και η πλήρης δραστηριοποίηση στην καθημερινότητα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 4-6 εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα
Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους συνοδούς ασθενών αναφορικά με τα rapid test
Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους συνοδούς ασθενών αναφορικά με τα rapid test
Ψωρίαση: Αυτή είναι η επαναστατική θεραπεία που χαρίζει στους ασθενείς μια ζωή χωρίς περιορισμούς
Ψωρίαση: Αυτή είναι η επαναστατική θεραπεία που χαρίζει στους ασθενείς μια ζωή χωρίς περιορισμούς
Καρκίνος μαστού: Τρία βήματα για να προλάβεις την εμφάνισή του
Καρκίνος μαστού: Τρία βήματα για να προλάβεις την εμφάνισή του
Ινομυώματα Μήτρας: Όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα
Ινομυώματα Μήτρας: Όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα
Σε νέες βάσεις η σεξουαλική ζωή - Τα αιμοπετάλια «φραγμός» στη χαλάρωση του κόλπου και τον πόνο
Σε νέες βάσεις η σεξουαλική ζωή – Τα αιμοπετάλια «φραγμός» στη χαλάρωση του κόλπου και στον πόνο
Πώς η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη – Τι έδειξαν σχετικές μελέτες
Πώς η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη – Τι έδειξαν σχετικές μελέτες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του