Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Λέμε «όχι» στο κάπνισμα μέσω μιας ευφάνταστης καμπάνιας ενημέρωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου 2024, η Affidea συμπράττει με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας με στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για την διακοπή του καπνίσματος και την υγεία των πνευμόνων. Μέσα από ένα ευφάνταστο video για τα social media, αναδεικνύουν την άμεση σύνδεση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) με το κάπνισμα, επισημαίνοντας τα οφέλη της διακοπής του για την γενική υγεία αλλά και το προσδόκιμο ζωής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video εδώ.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία νόσος των πνευμόνων, που οφείλεται στο κάπνισμα σε ποσοστό 90% σε προηγμένες χώρες όπως η Ελλάδα. Συχνά αναφέρεται ως η νόσος των καπνιστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μη καπνιστές δεν μπορούν να νοσήσουν. Η νόσος στην προχωρημένη της μορφή καταστρέφει την ποιότητα ζωής των ασθενών, τους καθηλώνει να ζουν στο σπίτι με τη βοήθεια οξυγόνου και τους οδηγεί σε συχνές λοιμώξεις, γνωστές ως παροξύνσεις της νόσου.

Η νόσος αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας και ταξινομείται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των νοσημάτων με την μεγαλύτερη θνησιμότητα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μάλιστα κατέταξε την ΧΑΠ σε μία από τις πέντε πιο επικίνδυνες αρρώστιες και συντονίζει προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση της ΧΑΠ όμως, τόσο πιο καλή η πρόγνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 80% με 90% των κρουσμάτων της ΧΑΠ προκαλούνται από το κάπνισμα τσιγάρων. Οι τοξίνες από τον καπνό του τσιγάρου αποδυναμώνουν την άμυνα των πνευμόνων απέναντι σε λοιμώξεις, στενεύουν τις διόδους του αέρα, προκαλούν διόγκωση στους αεραγωγούς και καταστρέφουν τους θύλακες. Σημειώνεται επίσης ότι οι γυναίκες καπνίστριες είναι σχεδόν 13 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ΧΑΠ από ότι οι γυναίκες που δεν καπνίζουν.

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea είναι στελεχωμένα με ιατρικό προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και λειτουργούν σε πρότυπους ιατρικούς χώρους. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Affidea είναι ο νεότερος στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας 3D και υπερηχοτομογραφίας, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους. Σημειώνεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα Affidea έχουν βραβευθεί και περιλαμβάνονται στη λίστα “EuroSafe Wall of Stars” ως τα καλύτερα και ασφαλέστερα της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας, καθώς εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα διαχείρισης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα ανακουφιστείτε γρήγορα από τον πόνο και τον πυρετό

Τα νέα φαίνεται πως είναι καλά για την Κέιτ Μίντλετον – Αντέδρασε καλά στη φαρμακευτική αγωγή, θα απαντήσει σε όλες τις ευχές

Σχετικά Άρθρα
%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b50
Τι είναι το Σκληρόδερμα που προσβάλλει συνήθως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας;
%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd0
Οι οικονομικές επιπτώσεις του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Καταρρίπτοντας τον μεγαλύτερο μύθο για τους κιρσούς το καλοκαίρι
Καταρρίπτοντας τον μεγαλύτερο μύθο για τους κιρσούς το καλοκαίρι
«Μίνι έντερα»: Ελπίδα για εξατομικευμένες θεραπείες σε άτομα με νόσο του Crohn
«Μίνι έντερα»: Ελπίδα για εξατομικευμένες θεραπείες σε άτομα με νόσο του Crohn
Δάγκειος πυρετός - Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Δάγκειος πυρετός – Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του