Οι δερματολόγοι προειδοποιούν: “Ιατρικές πράξεις διενεργούνται σε κομμωτήρια και κέντρα μανικιούρ θέτοντας τη ζωή των πελατών τους σε μεγάλο κίνδυνο”

οι-δερματολόγοι-προειδοποιούν-ιατρ

Κέντρα αισθητικής, μασάζ, μανικιούρ-πεντικιούρ και κομμωτήρια προβαίνουν σε αισθητικές, επανορθωτικές επεμβάσεις με επικίνδυνα για την υγεία, αλλά και τη ζωή του πελάτη αποτελέσματα. Ο λόγος; Το κέρδος από την πλευρά τους και η εξοικονόμιση από την πλευρά του πελάτη.

Τα παραπάνω καταγγέλει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, μιλώντας για ένα μεγάλο πρόβλημα από τη μια και ελλιπείς ελέγχους από την άλλη με αφορμή τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.  Στόχος του Συνεδρίου να παρουσίασει τις νεότερες θεραπευτικές τεχνικές με μία σύγχρονη προσέγγιση, σε ενότητες με στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα ακολουθούν ζωντανές εφαρμογές.

“Τυχοδιώκτες” χωρίς πιστοποιήσεις

Για «τυχοδιώκτες» που εκτελούν ιατρικές πράξεις χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση και πιστοποίηση μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Τ. Ανθόπουλος. Από τη στιγμή μάλιστα που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι, ο κ. Ανθόπουλος, έθεσε κάθε πολίτη προ των ευθυνών του, ζητώντας του να επιλέγει πιστοποιημένα κέντρα και εκπαιδευμένους γιατρούς που θα του προσφέρουν υπηρεσίες αισθητικής ιατρικής (botox, υαλουρονικό, νήματα), μην επιλέγοντας ειδικότητες που καμίας σχέση δεν έχουν λόγω χαμηλού κόστους. Μάλιστα, πρέπει να έχουν κατά νου πως αυτό το χαμηλό κόστος συνεπάγεται είτε “κακά’ υλικά, είτε σημαντική αραίωση του προϊόντος με ανύπαρκτο σχεδόν αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο κ. Ανθόπουλος έφερε μάλιστα το παράδειγμα καταγγελίας που έκανε ο ίδιος τον Μάιο για μη νόμιμο ιατρείο και ακόμη η καταγγελία δεν έχει ελεγχθεί, με αποτέλεσμα το “ιατρείο” να συνεχίζει τη λειτουργία του.

%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%810

Οι θεματικές του Συνεδρίου

Στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας στις 16-18 Ιανουαρίου 2020, Έλληνες και Ξένοι ομιλητές, εξέχοντος επιστημονικού κύρους, με σημαντική κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία στο αντικείμενό τους, θα καταθέσουν τη γνώση και εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από workshops, τα οποία θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν παράλληλα με το Συνέδριο τις επόμενες δύο ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων και των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνικές και τις πλέον σύγχρονες τάσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα συναφών με τον κλάδο θεματικών.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στο Συνέδριο:

• Λίπος

Νέες τεχνικές λιπόλυσης, λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους από τον επιφανή Καθηγητή Guillermo Blugerman (Argentina) που μπορούν να προσφέρουν αισθητική αποκατάσταση και ανανέωση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα.

• Ανάπλαση δέρματος

Νέοι συνδυασμοί και τεχνικές στις αναπλάσεις του γερασμένου δέρματος ώστε να επιτυγχάνουμε μικρότερο χρόνο παραμονής στο σπίτι και ειδικά όταν συνδυάζεται με PRP έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

• Νήματα

Νέα υλικά νημάτων και νέες τεχνικές από τους διακεκριμένους επιστήμονες

Dr Guillermo Blugerman και Dr Irina Poleva (Italy), που θα αναλυθούν σε Στρογγυλή Τράπεζα και Workshops, όπως ανόρθωση ρινός – προσώπου.

• Νύχια

Στο πάνελ Χειρουργική Όνυχος καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Δερματολογίας παγκοσμίου φήμης Dr Eckhart Haneke (Germany) όπου θα αναπτύξει νεότερες χειρουργικές τεχνικές για παθήσεις και όγκους ονύχων.

• Φλεβολογία και ευρυαγγείες

Ο Καθηγητής Φλεβολογίας, μεγάλης εμβέλειας στην Ευρώπη, Dr Giuseppe Genovese (Italy) θα αναπτύξει μαζί με διακεκριμένους Έλληνες Δερματολόγους, τις νεότερες τεχνικές στην αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και κιρσών των κάτω άκρων.

• Laser και Συνδυασμοί

Οι επιφανείς και έμπειροι Kαθηγητές Leonardo Marini (Italy) και Klaus Hoffmann (Germany), θα αναλύσουν νέες τεχνικές και συνδυασμούς για την αντιμετώπιση αιμαγγειωμάτων – φλεβικών δυσπλασιών για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς και τη στρατηγική αντιμετώπισης των ουλών ακμής. Ο προσκεκλημένος ομιλητής

Dr Christopher Rowland-Payne (UK), θα αναλύσει την θεραπεία των μελαχρωματικών βλαβών του δέρματος καθώς και τεχνικές αφαίρεσης βλαβών του δέρματος.

• Υαλουρονικά – Fillers

Θα μιλήσει ο Dr Wolfgang Redka-Swoboda (Germany) ένας παγκοσμίου φήμης ιατρός, καθώς και ο διάσημος Dr Alessio Redaelli (Italy), που θα αναφέρoυν και θα αναλύσουν την εφαρμογή υαλουρονικών, και θα δώσουν οδηγίες για το πως, που και πότε πρέπει να γίνονται. Θα μιλήσουν επίσης για την χειρουργική ανατομία του προσώπου, η γνώση της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βέλτιστη και δίχως επιπλοκές αποτελεσματικότητα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η σωστή επιλογή Επαγγελματία Υγείας/Δερματολόγου για τη συγκεκριμένη μέθοδο και τεχνική για την αποφυγή επιπλοκών.

• Βοτουλινική τοξίνη (Botox)

Οι έμπειροι Dr Alessio Redaelli (Italy) και Dr Maria Tsoukas (UK), μαζί με άλλους αξιόλογους συναδέλφους θα αναλύσουν τεχνικές και εφαρμογές της βοτουλονικής τοξίνης για τις ρυτίδες έκφρασης, αλλά και νέες εφαρμογές όπως ακμή, χειλοειδή, ραγάδες δακτυλίου κ.α.

• Peelings

Ο ειδικός Dr Philippe Deprez (Spain) θα αναπτύξει το θέμα του πρωτοποριακού peeling φαινόλης για την ανάπλαση προσώπου.

Οι επιφανείς Dr Nicola Zerbinati (Italy) και Guillermo Blugerman, θα αναπτύξουν αισθητικές και επεμβατικές τεχνικές στην περιοφθαλμική χώρα και στο πρόσωπο.

Σχετικά Άρθρα
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ
Στο "Αττικόν" ετοιμάζονται για εφημερία με τα ράντζα να σχηματίζουν ουρές
Στο “Αττικόν” ετοιμάζονται για εφημερία με τα ράντζα να σχηματίζουν ουρές
Επηρεάζει η εμμηνόπαυση τον ύπνο σου;
Επηρεάζει η εμμηνόπαυση τον ύπνο σου;
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου μαστού και τραχήλου
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου μαστού και τραχήλου
Vodafone και Affidea προσφέρουν σε όλους τους πελάτες Vodafone ειδική προνομιακή έκπτωση σε προγράμματα υγείας και πρόληψης
Vodafone και Affidea προσφέρουν σε όλους τους πελάτες Vodafone ειδική προνομιακή έκπτωση σε προγράμματα υγείας και πρόληψης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του