Infohealth

Νοσηλεύτρια ΜΕΘ: “Χειρίστηκε όλη την ιατρική κοινότητα, την κοινωνία της Πάτρας που την έβλεπε σαν μία χαροκαμένη μάνα”

Χειριστική συμπεριφορά, αδιαφορία για την Τζωρτζίνα και απάθεια τα χαρακτηριστικά της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Η νοσηλεύτρια είπε στο Mega ότι η συμπεριφορά της ήταν «τυπική. Διεκπεραιωτική, για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα δεν άλλαξε ποτέ ούτε ένα πάμπερς στο παιδί της, δεν έκανε τίποτα, τίποτα. Όπως σας το λέω», προσθέτοντας: «Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα! Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε κι εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω».

Η νοσηλεύτρια υποστήριξε ότι η Ρούλα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, δεν πρόσεχε το παιδί της, αλλά είχε την προσοχή της στους γιατρούς. Το προσωπικό, όπως είπε, είχε τυπικές σχέσεις μαζί της. «Καθόταν μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Δηλαδή όταν δεν την κοιτάγαμε, την πιάναμε με την άκρη του ματιού μας να μας κοιτάει, να μας παρατηρεί αν την κοιτάμε, έκοβε κίνηση, πώς να το πω… Είχε το νου της σε εμάς» είπε.

Η νοσηλεύτρια ανέφερε ότι στη μαγνητική, έγινε μέθη στην Τζωρτζίνα και δεν της έγινε ολική αναισθησία. «Είμαστε άρρωστοι από πέρσι τον Απρίλιο και φοβόμασταν ότι δεν θα έβγαινε και ποτέ αυτή η ιστορία στο φως, δεν θα μάθαινε ποτέ κανείς τίποτα και θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα», είπε.

Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια, η Τζωρτζίνα, μετά την ανακοπή, χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει από το σπίτι, όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτή. «Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη» ανέφερε, εξηγώντας ότι ήταν πλήρως εξαρτημένο από τη μητέρα του.

Η νοσοκόμα ήταν καταπέλτης κατά της μητέρας. «Τη βόλευε για να κάνει τα προπαρασκευαστικά επεισόδια και να πείσει και η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική κάτω», είπε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, κάποια στιγμή έκανε καβγά, ενώ η ίδια είχε βάρδια. «Με κάποια κυρία γιατί δεν μπαίνει στη ΜΕΘ και νομίζω ότι δεν ήταν τα δεδομένα για να μπαίνει συνέχεια στη ΜΕΘ το παιδί. Το παιδί δεν χρειαζόταν».

Την πάτησε, δεν φτάνανε οι γνώσεις της

Η νοσηλεύτρια μάλιστα προχωρά σε μια αποκάλυψη. «Όμως δεδομένου ότι καταλαβαίναμε κάπως τι συνέβαινε, το παίρναμε το παιδί για να το προφυλάξουμε, πείτε το όπως θέλετε τώρα, δεν ξέρω. Εκεί την πάτησε η κυρία Πισπιρίγκου, δεν φτάνανε οι γνώσεις της μέχρι εκείνο το σημείο», είπε.

Η νοσηλεύτρια μιλά για ένταση στο ζευγάρι. «Υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, δεν ήταν δηλαδή όπως ήταν το καλοκαίρι, όπου το καλοκαίρι είχε ενωθεί πάλι η οικογένεια, αυτό είναι σίγουρο ότι υπήρξαν σαν οικογένεια μαζί. Δεν ήταν σ’ αυτήν τη φάση αυτή τη στιγμή, τον Ιανουάριο, όχι. Φεύγει ο Μάνος από το σπίτι και μην ξεχνάτε, είχαν πεσει αρκετές υποψίες τώρα πάνω της μετά τον δεύτερο θάνατο, υπήρχαν κάποιες υποψίες, άλλο που κάποιοι δεν τολμούσαν να τις ξεστομίσουν».

Η νοσηλεύτρια μίλησε για ένα πάρα πολύ ικανό άτομο, που μπορεί να ξεγελάσει κάποιον. «Δεν έχω γνωρίσει τέτοιον άνθρωπο που δεν είχε την απαραίτητη μόρφωση, συγγνώμη που το λέω αυτό, αλλά δεν το λέω υποτιμητικά, όμως ήταν πανέξυπνη. Τα είχε όλα σχεδιασμένα. Χειρίστηκε τόσο πολύ κόσμο, όλη την ιατρική κοινότητα, αστυνομία, όλη την κοινωνία της Πάτρας που την έβλεπε σαν μία χαροκαμένη μάνα και της συμπαραστάθηκαν και μετά τον δεύτερο θάνατο, της Ίριδας, του μωρού και τελικα΄κορόιδεψε και όλη την κοινωνία της Ελλάδας», είπε.

Ο Μάνος…

Η νοσοκόμα αναφέρθηκε και στον Μάνο Δασκαλάκη, για τον οποίο, όπως είπε, έχει άλλη εικόνα. «Ήταν βαθιά πληγωμένος, ξημεροβραδιαζόταν έξω στον διάδρομο» είπε.

«Είδα λατρεία από τον Μάνο, είδα συναίσθημα. Πράγματα που θα περίμενα να τα δω από τη μάνα. Όμως ήταν ένας πατέρας απών από το σπίτι» είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Η 18χρονη που πήγε για δουλειά και έπεσε θύμα βιασμού με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή κατά του HIV

Τι είναι ο ανιχνευτής ψεύδους – Πώς λειτουργεί και πόσο λέει τελικά… την αλήθεια;

Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

6 λεπτά ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

26 λεπτά ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

27 λεπτά ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

51 λεπτά ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

2 ώρες ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

2 ώρες ago