Νίκησε τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας και μοιράζεται τα συμπτώματα σε ένα viral post στο Facebook

νίκησε-τον-καρκίνο-τραχήλου-της-μήτρα

Η πρόληψη σώζει ζωές. Το ακούμε πολύ συχνά από τους γιατρούς αλλά όταν σου το λέει κάποιος μέσα από την εμπειρία του έχει άλλη βαρύτητα. Μια γυναίκα μοιράστηκε την περιπέτεια της υγείας της για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες να υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικία τους.

Η Heather Ryan δημοσίευσε την εμπειρία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ώστε να αφυπνίσει τις γυναίκες σχετικά με τη σημασία του να ακούνε το σώμα τους.

Η Heather διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα 24 της καθώς τα τεστ ΠΑΠ δεν είναι δωρεάν στις ΗΠΑ κάτω των 25 ετών.

«Θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, να βοηθήσω τους άλλους να γνωρίσουν καλύτερα τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ώστε τα κορίτσια ηλικίας κάτω των 25 ετών που δεν δικαιούνται δωρεάν εξέταση να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν.

Ξεκίνησα με αιμορραγία μεταξύ των περιόδων μου και μετά το σεξ. Πήγα στον γυναικολόγο και μου είπε να ξαναπάω όταν θα είμαι 25 για να κάνω τεστ ΠΑΠ. Ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι έχω καρκίνο. Τρεις μήνες αργότερα, η αιμορραγία έγινε χειρότερη με αποτέλεσμα να αποκτήσω και αναιμία. Τα αποτελέσματα της βιοψίας βγήκαν και στη συνέχεια με παρέπεμψαν σε έναν ογκολόγο για να μου ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα.

Ήξερα τι έρχεται… Μου είπαν ότι έχω καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Έπρεπε να κάνω μαγνητική τομογραφία για να δούμε αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί από τον τράχηλό μου, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθόριζαν την θεραπεία που χρειαζόμουν. Η μαγνητική τελικά έδειξε ότι ο όγκος περιοριζόταν στη μήτρα, πράγμα που σήμαινε ότι με χειρουργική επέμβαση μπορούσε να αφαιρεθεί.

Τέσσερις εβδομάδες μετά τη διάγνωση, ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί. Ήμουν τυχερή, πολύ τυχερή που το πρόλαβα εγκαίρως! Αυτή ήταν η πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου και κανείς άλλος δεν πρέπει να περάσει το ίδιο. Έτσι, με τη βοήθειά σας θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, ώστε να υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Τα συμπτώματα:

  • Μη φυσιολογική αιμορραγία μεταξύ περιόδων ή μετά το σεξ
  • Άσχημη μυρωδιά εκκένωσης
  • Πόνος ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Πόνος χαμηλά στην πλάτη

Σχετικά Άρθρα
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα - ΑγγίΖουμε τη Ζωή
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα – ΑγγίΖουμε τη Ζωή
Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες με το τεστ Παπ
Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες με το τεστ Παπ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του