Νερό: Ήρθε η στιγμή για να επενδύσετε στην ενυδάτωσή σας και στην υγεία σας

Το νερό συνιστά ένα από τα αγαθά για το οποίο όλοι μας πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που το έχουμε στην ζωή μας. Η πρόσβαση σε καθαρό υγιεινό και πόσιμο νερό δεν είναι για όλους τους ανθρώπους κάτι το δεδομένο και για αυτό θα πρέπει να μην σπαταλάμε αδίκως το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Το νερό είναι το κλειδί για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας και την υγεία αυτού.

Παρακάτω θα σας μιλήσουμε για το πως μπορείτε με απλούς τρόπους να μεριμνήσετε και εσείς για την ενυδάτωση του οργανισμού σας σε καθημερινή βάση, επενδύοντας στο καθαρό υγιεινό νερό.

1. Νερό και εργασία

Λόγω της πιεστικής καθημερινότητας μας συχνά ξεχνάμε να ενυδατώσουμε του οργανισμού μας. Μας απορροφά το άγχος και ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση καθαρού νερού για το σώμα αλλά και για το μυαλό μας. Μας δίνει μια ανάσα δροσιάς και μας υπενθυμίζει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Αν δεν θέλετε να σηκώνεστε συνέχεια και να γεμίζετε το ποτήρι σας ή σε μια εκδρομή, στο γυμναστήριο κλπ μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι/ παγούρι το οποίο εσωτερικά θα έχει και φίλτρο νερού ώστε να το γεμίζετε όπου και αν είστε και με όποιο νερό βρείτε.

Η εργασία μας είναι το μέρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας και γενικότερα της ζωής μας, για τον λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικά να έχουμε πάντα δίπλα μας καθαρό νερό και να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν χρειάζεται να νιώσουμε ότι διψάμε για να πιούμε νερό. Η κατανάλωση νερού είναι ότι δίνουμε το σωστό οξυγόνο στο μυαλό και στο σώμα μας. Επομένως πάντα έχουμε ένα ποτήρι ή ένα παγούρι με νερό δίπλα μας.

2. Κατανάλωση νερού μέσα στο σπίτι

Όταν είμαστε στο σπίτι είναι επίσης σημαντικό να μεριμνούμε για την ενυδάτωση του οργανισμού μας με κάθε τρόπο. Το νερό είναι πολύτιμο για όλες τις λειτουργίες του σώματος μας και για αυτό καλό είναι να καταναλώνουμε αρκετό νερό μέσα στην ήμερα τουλάχιστον 2 λίτρα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να βρίσκουμε τρόπους για να πίνουμε καθαρό και υγιεινό νερό.

Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού της Camelot που είναι δοκιμασμένα και αξιόπιστα στη βρύση της κουζίνας σας και να απολαμβάνετε έτσι εσείς και η οικογένεια σας καθαρό φιλτραρισμένο νερό να πίνετε, να μαγειρεύετε και να πλένετε τα τρόφιμα σας. Η επιλογή αυτή είναι ξεκάθαρα μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας.

3. Νερό και άσκηση

Φυσικά και είναι καταλυτικό για το σώμα σας η καλή ενυδάτωση του κατά την διάρκεια της γυμνασιακής σας και κυρίως μετά το τέλος αυτής. Το σώμα κατά την άσκηση ιδρώνει και αποβάλει πολλά υγρά τα οποία μετά έχετε ανάγκη να αναπληρώσει. Είναι σημαντικό επομένως μετά το τέλος των ασκήσεων σας και ιδιαίτερα αν τρέχετε να έχετε πάντα μαζί σας ένα παγούρι ή ένα ανοξείδωτο μπουκάλι με δροσερό νερό.

4. Ενυδάτωση επιδερμίδας

Το νερό και η κατανάλωση 8 με 10 ποτηριών ημερησίως συμβάλει και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Ειδικά τώρα που οι ημέρες γίνονται πιο κρύες η κατανάλωση νερού θα το βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία του και να μην γίνει ξηρό. Επίσης σημαντικό είναι να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού και στο μπάνιο σας, ώστε να κρατήσετε το χλώριο και άλλα επιβλαβή στοιχεία μακριά από την επιδερμίδα σας.

Σχετικά Άρθρα
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή;
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή;
%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7-%cf%840
Κινδυνεύει ο άνθρωπος από την πανώλη των αιγοπροβάτων;
%cf%85%cf%80-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c0
Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις σε Ιατρικό Προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;
%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%850
Καύσωνας: Υποφέρουν περισσότερο οι γυναίκες;
Υπερδιέγερση ωοθηκών: ένας κίνδυνος που πλέον εκλείπει
Υπερδιέγερση ωοθηκών: ένας κίνδυνος που πλέον εκλείπει

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του