Νέος υπερηχογράφος με… φωνητικές εντολές για απόλυτη προστασία από τις λοιμώξεις

νέος-υπερηχογράφος-με-φωνητικές-εντ

Περιττό πλέον φαντάζει το κλασικό πληκτρολόγιο ακόμη και στην περίπτωση μιας υπερηχογραφικής εξέτασης. Ακόμη κι αν σας φαίνεται περίεργο, η τεχνολογία πλέον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλαπλές λύσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε εποχής.

Ο φόβος της πανδημίας του κορωνοϊού που επικρατεί αυτή την περίοδο και δημιουργεί την ανάγκη για συχνή απολύμανση των ιατρικών μηχανημάτων από τις πολλές «επαφές», έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη τεχνολογιών που προσφέρουν μέγιστη προφύλαξη από τον ιό αλλά και από τις γνωστές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που συχνά ταλαιπωρούν τους νοσηλευόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα Έρευνας και Τεχνολογίας των εταιρειών που κατασκευάζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, έχουν παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, όπως τον νέο υπερηχογράφο, τον TE7 Mindray, τον οποίο διαθέτει στη ιατρική κοινότητα η  PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES και ο οποίος έχει σχεδιασθεί έτσι, ώστε να λειτουργεί με τον μέγιστο περιορισμό του δυνητικού κινδύνου επιμόλυνσης.

Η λειτουργία του υπερηχογράφου αυτού γίνεται μέσω μια ενιαίας οθόνης απεικόνισης και αφής που μοιάζει με tablet, έχοντας την επιπλέον δυνατότητα i-vocal, δηλαδή της δυνατότητας φωνητικής αναγνώρισης εντολών, με αποτέλεσμα όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις του ιατρού προκειμένου να πραγματοποιήσει την υπερηχογραφική εξέταση να γίνονται… δια ζώσης, χωρίς κανένα άγγιγμα της οθόνης αφής.

Συγχρόνως, το συγκεκριμένο καινοτόμου εργονομικού σχεδιασμού σύστημα υπερήχων με οθόνη αφής χωρίς πληκτρολόγιο, έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό ώστε να περιορίζει δραστικά τον οποιοδήποτε κίνδυνο για μεταφορά μικροβίων, επιτρέποντας τον άμεσο και χωρίς υπολείμματα απολυμαντικό καθαρισμό του. Η μη πορώδης οθόνη αφής απολυμαίνεται εύκολα, με δυνατότητα κλειδώματος οθόνης 10 δευτερολέπτων για καθαρισμό ακόμα και κατά τη διάρκεια της υπερηχογραφικής εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φορητός αυτός υπερηχογράφος τίθεται σε λειτουργία σε μόνο 3 δευτερόλεπτα από θέση αναμονής, στοιχείο που τον καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο σε καταστάσεις ανάγκης, όπου ο χρόνος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επείγουσα  αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού που απαιτεί άμεσα υπερηχογράφημα.

Σχετικά Άρθρα
Όλα τα νεότερα για τη μετάλλαξη “Ο”
Όλα τα νεότερα για τη μετάλλαξη “Ο”
Ψωριασική νόσος: «Αναγνωρίζουμε αυτό που φαίνεται. Φροντίζουμε και για αυτό που δεν φαίνεται»
Ψωριασική νόσος: «Αναγνωρίζουμε αυτό που φαίνεται. Φροντίζουμε και για αυτό που δεν φαίνεται»
Έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον σε Αφρική (38 φορές πάνω σε μία εβδομάδα) και η αγωνία στα ύψη
Έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον σε Αφρική (38 φορές πάνω σε μία εβδομάδα) και η αγωνία στα ύψη
Εξ' αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων
Εξ’ αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων
Affidea: Προτεραιότητα στις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες πληθυσμού - Εξυπηρέτηση στη Νοηματική κι ενημερώσεις με τη γραφή Μπράιγ
Affidea: Προτεραιότητα στις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες πληθυσμού – Εξυπηρέτηση στη Νοηματική κι ενημερώσεις με τη γραφή Μπράιγ
Τι είναι η δυσφαγία και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές κατάποσης
Τι είναι η δυσφαγία και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές κατάποσης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του