Κυκλοφορεί στην Ελλάδα το 1ο γενόσημο φάρμακο για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης με σίδηρο, σε πάσχοντες από β-μεσογειακή αναιμία

κυκλοφορεί-στην-ελλάδα-το-1ο-γενόσημο-φ

Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την κυκλοφορία του πρώτου γενοσήμου φαρμάκου Δεφερασιρόξης στην Ελλάδα. Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος είναι η Accord Healthcare S.L.U. και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica A.E.

Η Δεφερασιρόξη ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης σιδήρου, λόγω των συχνών μεταγγίσεων αίματος σε πάσχοντες από μείζονα β-μεσογειακή αναιμία, ή σε πάσχοντες από μη- εξαρτώμενα μετάγγισης σύνδρομα μεσογειακής αναιμίας, όταν η θεραπεία με δεσφεριοξαμίνη αντενδείκνυται, ή είναι ανεπαρκής.

Τι είναι η Δεφερασιρόξη

Η Δεφερασιρόξη είναι ένας «χηλικός» δεσμευτικός παράγοντας σιδήρου, ο οποίος προσκολλάται στην πλεονάζουσα ποσότητα σιδήρου που υπάρχει στον οργανισμό των πασχόντων, σχηματίζοντας μια ένωση η οποία μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από το σώμα. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπείται η υπερφόρτωση σιδήρου και προλαμβάνονται οι βλάβες που οφείλονται στην περίσσεια σιδήρου.

Δεδομένου ότι η Δεφερασιρόξη είναι γενόσημο φάρμακο και βιοϊσοδύναμο με το φάρμακο αναφοράς, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό είναι τα ίδια με τα οφέλη και τους κινδύνους του φαρμάκου αναφοράς.

Xορηγείται από του στόματος σε δισκία, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο. Το γενόσημο φάρμακο της WinMedica παρέχει τη δυνατότητα αποκοπής της ημερήσιας δόσης ξεχωριστά, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τη φορητότητα και τους συχνά μετακινούμενους πάσχοντες.

Η έγκαιρη εισαγωγή των γενοσήμων φαρμάκων προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, βελτίωση της πρόσβασης για τους πάσχοντες και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία WinMedica, info@winmedica.gr, τηλ. 210-7488821.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Κος Ανδρέας Λίβανος σχολίασε σχετικά: “Η κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ως πάσχοντας αλλά και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας πιστεύω στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών φαρμακευτικών προϊόντων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και ταυτόχρονα είναι προσβάσιμα”.

Σχετικά Άρθρα
Σαγιονάρες: Γιατί να τις αποφύγετε - Οι SOS ορθοπεδικοί μάς συμβουλεύουν
Σαγιονάρες: Γιατί να τις αποφύγετε – Οι SOS ορθοπεδικοί μάς συμβουλεύουν
Αρτηριακή πίεση: Σε ποιο χέρι είναι σωστό να τη μετράω; Στο δεξί ή το αριστερό;
Αρτηριακή πίεση: Σε ποιο χέρι είναι σωστό να τη μετράω; Στο δεξί ή το αριστερό;
Πολύ αυξημένος ο αριθμός των ατόμων με long COVID - Τα πολλά και διαφορετικά συμπτώματα
Πολύ αυξημένος ο αριθμός των ατόμων με long COVID – Τα πολλά και διαφορετικά συμπτώματα
Ρήξεις πρόσθιου χιαστού: Γιατί είναι πιο συχνές στις γυναίκες
Ρήξεις πρόσθιου χιαστού: Γιατί είναι πιο συχνές στις γυναίκες
Δείτε τους τρόπους για να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών
Δείτε τους τρόπους για να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ένας 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων στη Λάρισα
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ένας 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων στη Λάρισα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του