Κυκλοφορεί στην Ελλάδα το 1ο γενόσημο φάρμακο για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης με σίδηρο, σε πάσχοντες από β-μεσογειακή αναιμία

Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την κυκλοφορία του πρώτου γενοσήμου φαρμάκου Δεφερασιρόξης στην Ελλάδα. Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος είναι η Accord Healthcare S.L.U. και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica A.E.

Η Δεφερασιρόξη ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης σιδήρου, λόγω των συχνών μεταγγίσεων αίματος σε πάσχοντες από μείζονα β-μεσογειακή αναιμία, ή σε πάσχοντες από μη- εξαρτώμενα μετάγγισης σύνδρομα μεσογειακής αναιμίας, όταν η θεραπεία με δεσφεριοξαμίνη αντενδείκνυται, ή είναι ανεπαρκής.

Τι είναι η Δεφερασιρόξη

Η Δεφερασιρόξη είναι ένας «χηλικός» δεσμευτικός παράγοντας σιδήρου, ο οποίος προσκολλάται στην πλεονάζουσα ποσότητα σιδήρου που υπάρχει στον οργανισμό των πασχόντων, σχηματίζοντας μια ένωση η οποία μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από το σώμα. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπείται η υπερφόρτωση σιδήρου και προλαμβάνονται οι βλάβες που οφείλονται στην περίσσεια σιδήρου.

Δεδομένου ότι η Δεφερασιρόξη είναι γενόσημο φάρμακο και βιοϊσοδύναμο με το φάρμακο αναφοράς, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό είναι τα ίδια με τα οφέλη και τους κινδύνους του φαρμάκου αναφοράς.

Xορηγείται από του στόματος σε δισκία, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο. Το γενόσημο φάρμακο της WinMedica παρέχει τη δυνατότητα αποκοπής της ημερήσιας δόσης ξεχωριστά, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τη φορητότητα και τους συχνά μετακινούμενους πάσχοντες.

Η έγκαιρη εισαγωγή των γενοσήμων φαρμάκων προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, βελτίωση της πρόσβασης για τους πάσχοντες και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία WinMedica, [email protected], τηλ. 210-7488821.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Κος Ανδρέας Λίβανος σχολίασε σχετικά: “Η κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ως πάσχοντας αλλά και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας πιστεύω στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών φαρμακευτικών προϊόντων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και ταυτόχρονα είναι προσβάσιμα”.

Σχετικά Άρθρα
%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%840
Ψευδής ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων να τις εκκενώσουν άμεσα για λόγους υγείας!
https://www.travel.gr/experiences/6-proorismoi-stin-ellada-gia-cheimerine/
Έλλειψη γνώσεων και φόβος συμβάλλουν στην καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
Βλάπτει η οικονομική κρίση τη στοματική μας υγεία;
Βλάπτει η οικονομική κρίση τη στοματική μας υγεία;
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε
«Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη» έρχεται με τη νέα καμπάνια της Novartis Hellas
«Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη» έρχεται με τη νέα καμπάνια της Novartis Hellas
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του