Κοροναϊός: Ξεπερνά και τους λοιμωξιολόγους- Τον παρομοιάζουν με το τέλειο βιολογικό όπλο

κοροναϊός-ξεπερνά-και-τους-λοιμωξιολ

Την ώρα που τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα προληπτικά μέτρα,ανάμεσά τους και το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων όλης της χώρας.

Η συμπεριφορά του κοροναϊού είναι κάτι που ξεπερνά ακόμη και τις γνώσεις των λοιμωξιολόγων. Ειδικοί κάνουν λόγο για έναν περίεργο ιό, έναν ιό με μια συμπεριφορά ακατανόητη, που μοιάζει με ένα τέλειο βιολογικό όπλο. Ξεκινά ήπια, την 5η-6η μέρα υπάρχει βαριά επιδείνωση, ενώ κολλά από ανθρώπους ακόμη και χωρίς συμπτώματα.

Οι ηλικιακές ομάδες ανάμεσα στα 30- 69 έτη όταν προσβληθούν από τον ιό φέρουν ιικό φορτίο που μπορεί να διατηρηθεί έως και 20 με 30 ημέρες. Μετά τις 10 μέρες, ωστόσο, φαίνεται πως σταματά η μετάδοση. Τα παιδιά πάλι βρέθηκε πως φέρουν ένα πολύ μεγάλο ιικό φορτίο μέχρι και τη 14η μέρα ίσως και παραπάνω.

Επομένως τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να το μεταδώσουν στις μεγάλες ηλικίες. Κρούεται έτσι ο κώδωνας του κινδύνου για τις μεγάλες ηλικίες. Εκεί η κατάσταση θα είναι πιο βαριά.

Παιδιά και πρόληψη

Γι΄αυτό και πρέπει να περιορίσουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι ειδικοί συνιστούν στα παιδιά άνω των 12 ετών να εφιστούμε την προσοχή στα μέτρα υγιεινής.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμα, γιατί δε συνεργάζονται, γι΄αυτό και θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να προσέχουν διπλά.

Το πλάνο του Υπουργείου Υγείας και οι ΜΕΘ

Τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα είναι τα πιο πρώιμα που έχουν ληφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το Υπουργείο Υγείας, υπάρχει πλάνο να αδειάσουν σταδιακά ΜΕΘ νοσοκομείων και να μετατραπούν σε ΜΕΘ κοροναϊού…

Ο λόγος είναι πώς ειδικοί επιστήμονες υπέδειξαν πως η έξαρση του κοροναϊού στην Ελλάδα θα σημειωθεί σε δυο με τρεις βδομάδες από σήμερα. Αυτό κρίνεται θετικό, γιατί έτσι θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούμε και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως χώρα.

Μπορεί και να νοσήσουμε όλοι- Ο κίνδυνος

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ένα σύστημα ασφάλειας 100%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να κολλήσουμε και όλοι. Αν ο ιός αγγίξει το 60-70% του πληθυσμού, τότε θα εξασθενήσει. Αν δεν πιάσει αυτά τα ποσοστά, μπορεί ο ιός να επανέλθει από το φθινόπωρο, όμως τότε οι επιστήμονες θα έχουν βρει το εμβόλιο και φάρμακα.

Το θέμα είναι να ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Και ο λόγος είναι βέβαια πως δε θα επαρκούν οι νοσοκομειακές μονάδες.

Συνεπώς, μόνο τα μέτρα προφύλαξης σώζουν.

Τα μέτρα είναι υπερβολικά συνειδητά και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι γιατί «δε θέλουμε να γίνουμε Ιταλία.Θέλουμε να προλάβουμε να μη φτάσουμε στο σημείο αυτό…

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b90
Γεράσιμος Σιάσος: Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών μας δίνει τις σωστές συμβουλές για να μην μας προδώσει η καρδιά μας στο κρύο
Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια – Συχνότερη στους άνδρες
Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια – Σε ποιο φύλο είναι συχνότερη;
ΠΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου – Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία
ΠΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου – Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία
Πρωτοποριακό: Αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά θα σε ειδοποιήσει αν παθαίνεις εγκεφαλικό
Πρωτοποριακό: Αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά θα σε ειδοποιήσει αν παθαίνεις εγκεφαλικό
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του