“Κλειδί” για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία των κιρσών είναι ο έλεγχος με υπερήχους

κλειδί-για-τη-σωστή-διάγνωση-και-θερ

Ως το «πιο σημαντικό κομμάτι της φλεβολογίας» χαρακτηρίζει ο Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου, επικεφαλής του Πρότυπου Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων Athens Veincare Clinic, την υπερηχογραφική εξέταση του φλεβικού συστήματος, που πραγματοποιείται για χαρτογράφησή του, για διερεύνηση της λειτουργίας των βαλβίδων των φλεβών και τη διάγνωση των θρομβώσεων.

Όπως εξηγεί, η εξέταση με το έγχρωμο Duplex (Triplex), είναι μία εξέταση με υπέρηχους, η οποία είναι τελείως ανώδυνη και απόλυτα ανεκτή για τον ασθενή, αποκαλύπτοντας τόσο το εν τω βάθει όσο και το επιπολής φλεβικό «δέντρο», με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, απεικονίζοντας την παρουσία της ροής του αίματος στις φλέβες, αλλά και το σημαντικότερο, την κατεύθυνση αυτής της ροής, προκειμένου να διαγνωσθεί τυχόν παλινδρόμηση.

«Ο απεικονιστικός έλεγχος με υπερήχους σε ασθενείς με κιρσούς είναι απαραίτητος καθώς αποτελεί το κλειδί για την σωστή διάγνωση των κιρσών και καθοδηγεί τον αγγειοχειρουργό στον σχεδιασμό της σωστής θεραπείας που θα προσφέρει άμεση ανακούφιση και άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα που διαρκεί», υπογραμμίζει ο κ. Ματθαίου και συνεχίζει: «Χρειάζεται όμως ο ιατρός να έχει εκπαιδευθεί στη χρήση των υπερήχων και παράλληλα να διαθέτει σημαντική εμπειρία».

%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%b5%cf%810

Η διαδικασία της εξέτασης

Η εξέταση γίνεται εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο σε όλους τους ασθενείς που είναι πιθανό να πάσχουν από φλεβική ανεπάρκεια και διαρκεί 15-30 λεπτά.

Η σημασία των υπερήχων όμως φυσικά και δεν σταματά στη διάγνωση, αλλά αυτοί αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην εφαρμογή των παρεμβατικών τεχνικών, καθώς οι σύγχρονες θεραπείες του φλεβικού δικτύου είναι σχεδόν αποκλειστικά ενδαγγειακές και απαιτούν μεγάλη λεπτομέρεια στην απεικόνιση, έτσι ώστε να υπάρχει σωστή διεγχειρητική καθοδήγηση και ασφάλεια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι κιρσοί, οι ευρυαγγείες και γενικά οι φλεβίτιδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το ενδοαυλικό laser, η όλη διαδικασία θεραπείας τους είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας και οι ασθενείς κινητοποιούνται και περπατούν αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης, έχοντας απαλλαχθεί από τα σημαντικά προβλήματα που η μη έγκαιρη θεραπεία τους επιφυλάσσει.

Σχετικά Άρθρα
H Bayer στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες, κάθε περίοδο της ζωής του
H Bayer στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες, κάθε περίοδο της ζωής τους
Τα δικά σου οστά είναι εύθραυστα ή γερά; Μάθε πώς θα τα διατηρήσεις υγιή
Τα δικά σου οστά είναι εύθραυστα ή γερά; Μάθε πώς θα τα διατηρήσεις υγιή
Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν πλήρης έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού
Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν πλήρης έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού
Τι ρόλο παίζουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα στη μετάδοση του κορωνοϊού
Τι ρόλο παίζουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα στη μετάδοση του κορωνοϊού
Πολλαπλό μυέλωμα: Ποιος είναι ο ύπουλος καρκίνος με τον οποίο διαγνώστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη
Πολλαπλό Μυέλωμα: Ποιος είναι ο ύπουλος καρκίνος με τον οποίο διαγνώστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη
Είσαι εκτεθιμένη στο θόρυβο του δρόμου; Δες τι μπορείς να πάθεις
Είσαι εκτεθειμένη στο θόρυβο του δρόμου; Δες τι μπορείς να πάθεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του