Κίνδυνος υπογονιμότητας; 7 τρόποι για να τον μειώσετε

Μπορεί να προληφθεί η υπογονιμότητα; Μία ερώτηση με μία αρκετά πολύπλοκη απάντηση, καθώς τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολία για σύλληψη είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως η απάντηση είναι ναι, μπορεί.

Κατανοώντας τα αίτια της υπογονιμότητας, οι νέοι άντρες και γυναίκες μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα όταν αποφασίσουν να αποκτήσουν οικογένεια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε

1.Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, ακόμη κι αν ακολουθείτε άλλους τρόπους αντισύλληψης, για να αποφύγετε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ειδικά η γονόρροια και τα χλαμύδια μπορεί να επηρεάσουν τις αναπαραγωγικές οδούς και να προκαλέσουν υπογονιμότητα στο μέλλον.

2. Εάν αντιληφθείτε συμπτώματα για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως κνησμό, αίσθημα καύσου ή αυξημένες εκκρίσεις, επισκεφθείτε το γιατρό σας προκειμένου να γίνει διάγνωση και ολοκληρωμένη θεραπεία.

3. Επιλέξτε μέθοδο αντισύλληψης που δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά σας στο τέλος. Συζητήστε το με τον γιατρό σας.

4. Έστω κι αν δεν σκέφτεστε ακόμη τη δημιουργία οικογένειας, όταν υπάρχει κάποιο θέμα γυναικολογικής υγείας, όπως για παράδειγμα ενδομητρίωση ή ινομυώματα στη μήτρα, προτού προχωρήσετε σε θεραπεία συζητήστε με το γιατρό σας ποια είναι πιο ασφαλής για τη μελλοντική σας γονιμότητα.

5. Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας. Στους άντρες, η καθημερινή έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα ενώ το κάπνισμα σχετίζεται με χαμηλή κινητικότητα σπέρματος. Στις γυναίκες, επίσης μπορεί να σχετίζεται με υπογονιμότητα και να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής.

6. Η διατήρηση του φυσιολογικού για το ύψος σας βάρος είναι επίσης πολύ σημαντική: Ελιποβαρείς ή παχύσαρκοι άντρες και γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες υπογονιμότητας. “Επενδύστε” σε μία υγιεινή, μεσογειακή διατροφή πλούσια σε πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και εφόσον χρειαστεί συμπληρὠστε διατροφικά τις ανάγκες σας με ένα επιστημονικά διαμορφωμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη γονιμότητα όπως το FERTILOVIT®. Επίσης, η τακτική φυσική δραστηριότητα συμβάλει στην υγεία συνολικά του οργανισμού και κατ᾽επέκταση και της γονιμότητας.

7. Όταν έρθει η ώρα που θα θελήσετε να δημιουργήσετε οικογένεια, αφήστε τον οργανισμό σας να βρει το χρόνο και τις ισορροπίες του. Να θυμάστε πως για πολλά ζευγάρια, η επίτευξη μιας εγκυμοσύνης δεν πραγματοποιείται από τη μία μέρα στην άλλη αλλά μπορεί να καθυστερήσει.

Εάν παρά τις συχνές ελεύθερες σεξουαλικές επαφές έχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 1 έτος ( 6 μήνες εάν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από 35 ετών) συζητήστε το με το γιατρό σας. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να σας καθοδηγήσει υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc0
Εμμηνόπαυση και καύσωνας: Πώς θα αντιμετωπίσετε τα «δύσκολα» συμπτώματα το καλοκαίρι
5%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%840
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος: Τεχνητή νοημοσύνη, φάρμακα, παχυσαρκία
Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας θεραπεύοντας τους κιρσούς σας
Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας θεραπεύοντας τους κιρσούς σας
%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b50
Τι είναι το Σκληρόδερμα που προσβάλλει συνήθως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας;
%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd0
Οι οικονομικές επιπτώσεις του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του