«Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας: Ο Μοναδικός Καρκίνος που μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%»

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%ae%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c0

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε Επιστημονική Ημερίδα, χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας και υλοποιήθηκε επιτυχώς με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche Diagnostics Hellas Α.Ε.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με καλωσόρισμα & Χαιρετισμούς της κας Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εκδήλωση έχει ως στόχο, όχι μόνο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και των μαιευτήρων, ότι θα πρέπει να παραπέμπουν αμέσως σε εξειδικευμένα ογκολογικά νοσοκομεία για έλεγχο και διάγνωση ασθενείς με επίμονα συμπτώματα, αλλά κυρίως για να εντοπισθεί έγκαιρα τυχόν κακοήθεια και να δοθεί ελπίδα, ότι αν ο καρκίνος διαγνωστεί νωρίς μπορεί να είναι διαχειρίσιμη ασθένεια. Οι επιζώντες θα είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα για τις ασθενείς , αλλά ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα που θα επιτρέψει την ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία. Ως ενημερωμένοι πολίτες οφείλουμε να μην αγνοούμε την ύπαρξη επίμονων συμπτωμάτων, χωρίς να συμβουλευθούμε έναν ειδικό γυναικολόγο ογκολόγο γιατρό» και της κας Μαρίας Παπαγεωργίου, Μέλους & Επικεφαλής Ομάδας Ασθενών με Γυναικολογικούς Καρκίνους Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

Η πρώτη επιστημονική ενότητα άρχισε με την ομιλία του κ. Αλέξανδρου Ι. Ροδολάκη, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, αναφερόμενος στον γυναικολογικό καρκίνο και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, επεσήμανε τη σημασία της πρόληψης, την ισχυρή συσχέτιση του ιού HPV και του καρκίνου του τραχήλου, τις βασικές αρχές προληπτικού ελέγχου πληθυσμού, τη διάγνωση και τις αρχές της θεραπευτικής αντιμετώπισης, καθώς και τις επεμβάσεις διατήρησης της γονιμότητας.»

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Δημήτριος Χαϊδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιό HPV και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, εστιάζοντας στα νεότερα δεδομένα πρωτογενούς & δευτερογενούς πρόληψης.

Ακολούθησε ο κ. Δημητρίος Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπτώματα μιας HPV λοίμωξης, τα κονδυλώματα, τους τύπους HPV που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου, τις ομάδες που κινδυνεύουν από τον ιό, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί το ρίσκο της μόλυνσης, τους άλλους καρκίνους που προκαλούνται από τον ιό & τους τρόπους προστασίας από νέα λοίμωξη, καθώς επίσης και στη σημασία & ασφάλεια του εμβολίου και του τέστ ανίχνευσης του ιού.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%ae%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c2

Η ενότητα ολοκληρώθηκε, λόγω έκτακτης απουσίας του κ. Γεώργιου Πισσάκα, με την παρουσία του κ. Ιωάννη Γεωργακόπουλου, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου, Στρατιωτικού Ιατρού, Επιστημονικού Συνεργάτη «ΙΑΣΩ», ο οποίος αναφέρθηκε στη διάγνωση, τη διαγνωστική προσέγγιση, τη σταδιοποίηση & τη θεραπευτική προσέγγιση, επισημαίνοντας το ρόλο της χημειοακτινοθεραπείας & τον θεραπευτικό στόχο της ακτινοθεραπείας, καθώς επίσης και τις νεότερες τεχνικές ακτινοθεραπείας.

Η δεύτερη επιστημονική ενότητα ξεκίνησε με την κα Βασιλική Κουμαντάκη, Ψυχολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ», Εθελόντρια & Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία έκανε αναφορά στη διατήρηση της σεξουαλικότητας σε ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο, τη σημασία των σεξουαλικών σχέσεων και της εικόνας του σώματος, την αιτιολογία των σεξουαλικών διαταραχών και την επίδραση της ποιότητας της σχέσης στη σεξουαλικότητα και την εικόνα του σώματος. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσία της κας Αιμιλίας Τζαγκαράκη, ασθενούς, η οποία μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Κ.Ε.Φ.Ι.» – Αθηνών, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Μ.Κ.Ο.

Φαραντάτων 34, ΤΚ 115 27, Αθήνα, Τηλ.: 210 6468222 • Fax: 210 6468221

Site: www.anticancerath.gr, e-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα
Τι αποκαλύπτει για την υγεία σου, όταν αλλάζεις συνήθειες ύπνου
5 τύποι ύπνου και τι αποκαλύπτουν για την υγεία μας
Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι: Όσα διστάζετε να ρωτήσετε
Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι: Όσα διστάζετε να ρωτήσετε
ΕΟΠΥΥ: Αυτά είναι τα φάρμακα που θα δυσκολευτούν να βρουν οι ασθενείς έως τέλος Ιουνίου
ΕΟΠΥΥ: Αυτά είναι τα φάρμακα που θα δυσκολευτούν να βρουν οι ασθενείς έως τέλος Ιουνίου (λίστα)
Συνέδριο Seneca Medical Group: Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία ο ιατρικός τουρισμός
Συνέδριο Seneca Medical Group: Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία ο ιατρικός τουρισμός
%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba0
Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Καρκίνο ώστε να ενισχυθεί η ογκολογική φροντίδα
Από ποιον γονέα κληρονομείται το Αλτσχάιμερ - Τι έδειξαν νέες έρευνες
Από ποιον γονέα κληρονομείται το Αλτσχάιμερ – Τι έδειξαν νέες έρευνες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του