Αρχική > Featured > Καρκίνος και δέρμα: Ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα και προφύλαξη
καρκίνος-και-δέρμα-ανεπιθύμητες-ενέρ

Καρκίνος και δέρμα: Ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα και προφύλαξη

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα του ασθενή με καρκίνο, σε όλο το σώμα, υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες» και εξαρτώνται από τον τύπο της θεραπείας που προσφέρεται.

Δεν παρουσιάζονται σε συστηματική βάση, καθώς κάθε άτομο εμφανίζει μια συγκεκριμένη αντίδραση. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αναστρέψιμες μετά τη λήξη της θεραπείας.

Αυτές οι αλλαγές στο σώμα μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

Η ομάδα εργασίας European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και έχει προβεί σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Αυτή η ενότητα αποτελεί έναν οδηγό βέλτιστων πρακτικών και προϊόντων που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό και την πρόληψη των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών των θεραπειών του καρκίνου.

Αυτές οι πολύτιμες συμβουλές δερμοκαλλυντικής υγιεινής θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ασθενών κατά τη διάρκεια της ασθένειάς τους.

«Η καθημερινή δερμοκαλλυντική φροντίδα είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από τις επιθετικές θεραπείες κατά του καρκίνου. Είναι το μυστικό για μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια των θεραπειών,» λέει η καθηγήτρια δερματολογίας Brigitte Dréno.

Μη διστάσετε να συμβουλευθείτε τους επαγγελματίες υγείας που σας παρακολουθούν (τον γιατρό, τον ογκολόγο, τον δερματολόγο ή τους νοσηλευτές) σχετικά με τις επιπτώσεις των θεραπειών του καρκίνου στο δέρμα.

Amgen Hellas και La Roche-Posay για την ανακούφιση των ασθενών

Η Amgen Hellas διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος Υποστήριξης Ασθενών «for my SKIN». Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, που αποτελεί δημιουργία της Amgen Hellas με την ευγενική υποστήριξη της La Roche-Posay και περιλαμβάνει δράσεις που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Amgen Hellas στο Μαρούσι.

Οι δύο εταιρίες, δημιούργησαν και υποστήριξαν ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των δερματικών αντιδράσεων θέλοντας να απαλύνουν τα δερματικά συμπτώματα που προκαλούνται από τη θεραπεία με στοχευμένους παράγοντες, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού προσφέρεται στους ασθενείς η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία δεν αποζημιώνονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ακόμη και για τοyς ογκολογικούς ασθενείς.

Το Πρόγραμμα “for my SKIN”

Παρουσιάστηκε στο 25ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, τον περασμένο Απρίλιο και αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση τόσο της Amgen Hellas όσο και της La Roche-Posay στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Φροντίδα του δέρματος σε ασθενείς με καρκίνο

To Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay στη Γαλλία, πρωτοπορεί στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθησή τους.

Επίσης η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εξειδικευμένους δερματολόγους και ογκολόγους, γνωστή ως ESKIMO – European SKIn Management in Oncology, η οποία έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών.

Η Ελληνική ιστοσελίδα της La Roche-Posay www.larocheposay.gr αναπτύσσει περιεχόμενο που απευθύνεται στους ογκολογικούς ασθενείς και στόχο έχει την ενημέρωση για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν στο δέρμα οι θεραπείες κατά του καρκίνου, την παροχή συμβουλών αποκατάστασης της επιδερμίδας μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών καθώς και προσωπικές μαρτυρίες και συμβουλές για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas, Γιώργος Τουσίμης, δήλωσε: «Προσηλωμένοι στον στόχο μας να βελτιώνουμε τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, υλοποιούμε με την ευγενική υποστήριξη της La Roche – Posay, το πρωτοποριακό πρόγραμμα “For My Skin”. Μέσω του προγράμματος “For My Skin” προσφέρουμε σε ασθενείς υπό θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, αποκτώντας πρόσβαση χωρίς κανένα κόστος σε επιλεγμένα δερματολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία δεν αποζημιώνονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%87%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%850
Η Παχυσαρκία δεν είναι επιλογή τρόπου ζωής. Είναι χρόνια νόσος που απαιτεί θεραπεία
%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf0
Ερωτήσεις – απαντήσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της covid – Σε τι διαφέρει από τα άλλα
%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf-2020-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-iqvia-hellas-%ce%bc%ce%b5-50-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf0
Έτος-σταθμός το 2020 για την IQVIA Hellas με 50 νέες προσλήψεις και 3 Hubs – Κάνει πράξη το brain gain
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%830
Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Οι σπάνιες ασθένειες δεν είναι τόσο σπάνιες και για την πλειονότητα τους δεν υπάρχει θεραπεία
%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%860
Νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Καλιφόρνια πιο μολυσματικό – Επείγουσα έρευνα για τα χαρακτηριστικά του
lets-have-some-digital-fun-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-virtual-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%830
“Let’s have some digital fun” – Μια εορταστική virtual συνάντηση της Bayer Hellas για να ατενίσουμε με αισιοδοξία τις μέρες που έρχονται

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του