“Κάνε τη σωστή ερώτηση”: Το webinar για τον καρκίνο του πνεύμονα και την καπνιστική συνήθεια

κάνε-τη-σωστή-ερώτηση-το-webinar-για-τον-κ

Σε συνέχεια της καμπάνιας “Κάνε τη σωστή ερώτηση” που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα διοργανώνει υβριδικό webinar με θέμα το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα, αναφορικά με την καπνιστική συνήθεια.

Στόχος του webinar είναι η ανάδειξη του ζητήματος, οι κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις του, καθώς και οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις που έχει στους ανθρώπους που βιώνουν τη νόσο αλλά και στην εξάπλωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

Το webinar πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Lung Ambition Alliance-AstraZeneca, Roche, MSD, Novartis.

Τίθεται υπό την αιγίδα των: Association of European Journalists, Global Lung Cancer Coalition, Lung Cancer Europe (LuCE), Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ), Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων, Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Το “στίγμα” του καρκίνου του πνεύμονα

Η καμπάνια παρουσιάστηκε αρχικά με επιτυχία στον Καναδά και την Αυστραλία, αναδεικνύοντας πως το στίγμα αποτελεί ένα επιπλέον φορτίο σε ασθενείς και φροντιστές, καθώς συντηρείται από την επικρατούσα αντίληψη ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι οπωσδήποτε προσωπική ευθύνη του ασθενή, λόγω της συνήθειας του καπνίσματος.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, αποφεύγοντας την επανάληψη της κλασικής ερώτησης «Καπνίζατε;» στους ασθενείς και θέτοντας τα «σωστά» ερωτήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Κατά την έναρξη της ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος FairLife L.C.C., ο Κωνσταντίνος Συρίγος MD, PhD, FCCP, Καθηγητής & Διευθυντής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο Χρήστος Αποστολάκος, ασθενής και πρωταγωνιστής της καμπάνιας, ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την έκδοση του νέου του βιβλίου «Πνοή Ζωής» ένα έργο που αποπνέει αισιοδοξία και τονίζει τη δύναμη της θέλησης για Ζωή.

%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%b5%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf-webinar-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba0

Στην εισαγωγή της εκδήλωσης, «Έκθεση – Οδηγό δράσης για να αλλάξουμε την εικόνα του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα», θα τοποθετηθούν για τις προκλήσεις του καρκίνου του πνεύμονα στη χώρα μας και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, με βάση την έκθεση – οδηγό δράσης που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και απεικονίζει το τοπίο σχετικά με τη νόσο στην Ελλάδα οι: Αθανάσιος Βοζίκης, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κωνσταντίνος Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στην πρώτη ενότητα, «Το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα και το σοκ της διάγνωσης», οι: Έλενα Λινάρδου MD, PhD, Παθολόγος Ογκολόγος, Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ, Γρηγόρης Στρατάκος MD, PhD, FCCP, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Αναπλ. Καθηγητής Πνευμονολογίας, ΝΝΘΑ “Σωτηρία” Παν/μιακή Κλινική, Σύνθια Μίκκελσεν, Φροντιστής, θα μιλήσουν για το στίγμα της νόσου, καθώς και την επίδραση που έχει στους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή.

Στη δεύτερη ενότητα, η Ζωή Σαντά, Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Α΄ και Υπεύθυνη Ειδικού Ιατρείου Ψυχοογκολογίας  ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, Επίκ. Καθηγητής Παθολ. Νοσηλ. Παν. Πελοποννήσου, Προϊστάμενος ΟDC «Ευρωκλινική» Αθηνών, Πρόεδρος Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας ΕΣΝΕ και η Μάριαμ Θεοδωράκη, Ψυχολόγος, θα καταθέσουν την προσωπική τους οπτική σχετικά με την ψυχολογική προσέγγιση των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι : Caius Kim, Global Director, Lung Ambition Alliance και Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer, Roche Hellas.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβάλλονται βίντεο με τα μηνύματα των πρωταγωνιστών της καμπάνιας – ασθενείς, φροντιστές, μέλη οικογένειας.

Για να παρακολουθήσετε το webinar και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής:

Πρόγραμμα webinar

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C. εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με:

oτην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας

oτο δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα

  • την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
  • την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
  • την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.

Διαβάστε επίσης

Πώς οι δυσκολίες στον ύπνο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ψωρίαση, μια ιστορία επιτυχίας γνωστή τοις… PASI

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με τα τρόφιμα και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου!

Σχετικά Άρθρα
Αλτσχάιμερ: Τι επιδρά ώστε να εκδηλωθεί η πάθηση
Αλτσχάιμερ: Τι επιδρά ώστε να εκδηλωθεί η πάθηση
"ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια": Μια site specific performance για τον καρκίνο του μαστού στο Άσυλο Ανιάτων
“ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια”: Μια site specific performance για τον καρκίνο του μαστού στο Άσυλο Ανιάτων
Ενεργός και υγιής γήρανση: Δύο νέες έννοιες που θα πρέπει να συνηθίσουν οι κοινωνίες
Ενεργός και υγιής γήρανση: Δύο νέες έννοιες που θα πρέπει να συνηθίσουν οι κοινωνίες
%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%bc%ce%b5-%cf%840
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: «Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο»
ΙΑΣΩ: Workshop Ρομποτικής Χειρουργικής στη Γυναικολογία
ΙΑΣΩ: Workshop Ρομποτικής Χειρουργικής στη Γυναικολογία
%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%bf-%cf%86%ce%b10
Μία τιμητική διάκριση για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του