Και τέταρτο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.
Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.
Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όσους τη συνάντησαν, ώστε να τους θέσουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Επίσης, έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση, ενώ σήμερα στις 12:30 στο Υπουργείο Υγείας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Google News