Η πρώτη εξειδικευμένη κλινική για αιμαγγειώματα και αγγειακές δυσπλασίες του προσώπου στην Ελλάδα

η-πρώτη-εξειδικευμένη-κλινική-για-αιμ

Οι αγγειακές δυσπλασίες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εμβρυικής ζωής και εμφανίζονται από τη γέννηση. Αυξάνουν προοδευτικά και δεν μειώνονται ή εξαφανίζονται ποτέ από μόνες τους.

Σήμερα, μια εξειδικευμένη κλινική εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Αθήνα με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, στον τομέα των αιμαγγειωμάτων και αγγειακών δυσπλασιών του προσώπου.

Στην Ελλάδα, οι χειρουργοί του προσώπου είναι σε θέση να εφαρμόσουν τη σύγχρονη τεχνολογία και να πραγματοποιήσουν τις πιο απαιτητικές πολύωρες επεμβάσεις στο πρόσωπο των ασθενών με επιτυχία προκειμένου να προσφέρουν ανακούφιση και μια πραγματικά πολύ καλή ποιότητα ζωής που έλειπε απότα άτομα αυτά μέχρι πριν από την επέμβαση, μας λέει ο κ. Σταύρος Τομπρής, MD, PhD, DDS γναθοπροσωπικός χειρουργός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%ce%bc0

Η European Vascular Anomalies (E.V.A.)-clinic, είναι μια σύγχρονη ιατρική μονάδα με ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Παλαιότερα, πολλές από τις αγγειακές ανωμαλίες ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της αναμενόμενης αιμορραγίας κατά την προσπάθεια της αφαίρεσης τους, αλλά και της αμφιβολίας για την δυνατότητας αισθητικά και λειτουργικά αποδεκτής αποκατάστασης των καταλειπομένων ελλειμμάτων στο πρόσωπο των ασθενών.

Σήμερα με την πρόοδο στις χειρουργικές τεχνικές, την ανάπτυξη σύγχρονων ιατροτεχνολογικών μέσων, αλλά και την καλύτερη κατανόηση της φύσης και της πορείας των βλαβών αυτών, είναι δυνατή η αντιμετώπιση τους με ασφάλεια και επιτυχία.

Η κλινική συνεργάζεται με ανάλογα αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως το Vascular Birthmark Institute του Νοσοκομείου Manhattan Eye, Ear, and Throat Hospital της Νέας Υόρκης, το Νοσοκομείο Weber Forssmann της Γερμανίας, το Vascular Birthmarks Foundation των ΗΠΑ, ενώ ξεκινά και την συνεργασία της με το King’s College του Λονδίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εγκαίνια της κλινικής τέλεσε ο Sir Robert Lechler, Vice Principal του King’s College και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσία διακεκριμένων μελών της Ιατρικής, Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του