Η ημικρανία είναι νόσος και όσο νωρίτερα αναγνωρίσεις τα συμπτώματα τόσο περισσότερο θα μειώσεις το φορτίο της

η-ημικρανία-είναι-νόσος-και-όσο-νωρίτε

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος τιμά και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία (12 Σεπτεμβρίου), μεταφέροντας στους ημικρανικούς ασθενείς το μήνυμα ότι με την κατάλληλη ενημέρωση και θεραπεία, μπορούν να μειώσουν το φορτίο της νόσου στην καθημερινότητά τους και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η 12η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία το 2006 από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας (EMHA), μέλος του οποίου είναι ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

«Πώς κάνεις έτσι για έναν πονοκέφαλο;»

Βασικός άξονας της δράσης του Συλλόγου είναι η υλοποίηση πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για την πραγματική επίπτωση της ημικρανίας στη ζωή των ασθενών, ώστε στο μέλλον να ακούγεται όλο και λιγότερο η φράση «Πώς κάνεις έτσι για έναν πονοκέφαλο;».

Παράλληλα, ο Σύλλογος υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης ασθενών και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους ιατρούς – Επιστημονικούς του Συμβούλους, έχει δημιουργήσει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που αφορούν την ημικρανία και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη ζωή των ασθενών, καθώς και μια σειράς ολιγόλεπτων ενημερωτικών videos με τίτλο «Λίγα λεπτά για τις κεφαλαλγίες».

Η σειρά των σεμιναρίων αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια περίπου 25 λεπτών, τα οποία εξηγούν με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι η ημικρανία, ποιες είναι οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί και οι ασθενείς σήμερα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Στη σειρά με τα ολιγόλεπτα videos, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου παρουσιάζει με τη χρήση επεξηγηματικών γραφιστικών στοιχείων, την ημικρανία και τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται, ορίζει την αθροιστική κεφαλαλγία και αναλύει τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ενημερωτικά videos εδώ.

Αναγκαία η ενημέρωση

Ωστόσο, πέρα από την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, είναι επιτακτική η ανάγκη για την παροχή σωστής ενημέρωσης πρωτίστως στους ίδιους τους ασθενείς. Δυστυχώς, σήμερα πολλοί από αυτούς δεν αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της νόσου με αποτέλεσμα να καθυστερούν να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό (νευρολόγο) και να λάβουν διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία.

Μέσα από τις δράσεις του, ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος επιδιώκει να προσφέρει σε όλους την υποστήριξη και την πληροφόρηση που θα τους επιτρέψουν να καταστήσουν την ημικρανία τους μια διαχειρίσιμη νόσο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου Ασθενών Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας Ελλάδος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kefalalgies.gr/el/.

Διαβάστε επίσης

Tom Ford: Σέξι, ζωηρό και με πολύ glamour το new look που μας προτείνει

Έχεις ρυτίδες γύρω από τα χείλη; Τα tips στο μακιγιάζ που θα τις… εξαφανίσουν!

Τζεφ Μπρίτζες: «Η εμπειρία μου με τον κορονοϊό έκανε τον καρκίνο μου να μοιάζει με παιχνιδάκι»

Σχετικά Άρθρα
Η ελληνική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας από COVID-19 δείχνει σημαντική μείωση θανάτων
Η ελληνική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας από COVID-19 δείχνει σημαντική μείωση θανάτων
Ιστορίες γιατρών που που νόσησαν από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ
Ιστορίες γιατρών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ: Είχα την εντύπωση ότι μιλούσα αλλά με την τραχειοστομία, δε μπορούσα να συνεννοηθώ”
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Η νόσος με τα πολλά πρόσωπα που "προτιμά" κυρίως τις νέες γυναίκες
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Η νόσος με τα πολλά πρόσωπα που “προτιμά” κυρίως τις νέες γυναίκες
e-Ortho: Αυτό είναι το νέο όπλο των χειρουργών στην αρθροπλαστική ώμου
e-Ortho: Αυτό είναι το νέο όπλο των χειρουργών στην αρθροπλαστική ώμου
Η καθημερινή συνήθεια που αποτελεί τη Νο1 απειλή για την ακοή μας!
Η καθημερινή συνήθεια που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ακοή μας!
ΙΑΣΩ-Αρεταίειο: Επιστημονική σύμπραξη στη Μαιευτική και Γυναικολογία
ΙΑΣΩ-Αρεταίειο: Επιστημονική σύμπραξη στη Μαιευτική και Γυναικολογία

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του