Πρώτο βραβείο για την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για την εργασία «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα»

πρώτο-βραβείο-για-την-ελ-ε-αν-α-για-την-ε

%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb-%ce%b5-%ce%b1%ce%bd-%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b50

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρώτο βραβείο για την εργασία της με τίτλο «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα» κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Συλλόγων Ασθενών μελών της EULAR –PARE στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 30 χώρες και αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για πρώτη φορά φέτος.

Για την εργασία αυτή η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα συνεργάστηκε με το Ειδικό Ιατρείο Σεξουαλικών Διαταραχών (Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Παν/μιου Αθηνών).

Θέμα της εργασίας ήταν οι ανασφαλείς σκέψεις των νεαρών ρευματοπαθών (ηλικιών 18-40) οι οποίες αποδεικνύονται μέσα από τη κοινωνική έρευνα με ποσοστιαίες απεικονίσεις. Η εργασία συνοδεύτηκε από βίντεο που απεικόνιζε την σχέση νοσούντα με το σύντροφό του.

Η έρευνα έδειξε ότι 53% παραδέχονται ότι η νόσος επιδρά αρνητικά στη σχέση τους, 72% αποκαλύπτουν ότι η νόσος επιβαρύνει τη σεξουαλική πράξη του ζευγαριού, 77% φοβούνται τις επιπτώσεις των φαρμάκων σε πιθανή εγκυμοσύνη, 60% έρχονται σε αμηχανία κατά την ενημέρωση του συντρόφου τους για τη νόσο .

Ερωτήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους και παρουσιάζονται στην εργασία μεταξύ άλλων είναι:

1. Άραγε τρομάζει όταν με βλέπει να λαμβάνω τη φαρμακευτική αγωγή μου;

2. Άραγε θα δεχτεί να ελεγχθεί για ύπαρξη Σεξουαλικών Μεταδιδομένων Νοσημάτων;

3. Άραγε ντρέπεται να με παρουσιάσει στους ανθρώπους της ζωής του; Η εργασία συνεχίζεται με συμμετοχή νοσούντων όλων των ηλικιών πλέον.

Την ομάδα της ΕΛΕΑΝΑ αντιπροσώπευσαν η κα Δώρα Παπασταύρου, Αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΕΑΝ.Α., μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ατόμων με ρευματομυοσκελετικά νοσήματα και συμμετέχουσα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς και η κα Θεοδώρα Σεΐτανίδου, πρ. μέλος ΔΣ της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Η εργασία αυτή πρόκειται να αναρτηθεί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα των μελών της Eular/Pare και στο επίσημο site του ευρωπαϊκού αυτού οργανισμού ασθενών.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή οργάνωση EULAR PARE (μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική):-Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατά του Ρευματισμού/Άτομα με αρθρίτιδα/ρευματισμό στην Ευρώπη- (European League Against Rheumatism/ People with Arthritis/Rheumatism in Europe), στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει, κατόπιν εκλογής, μέλος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα)

Σχετικά με την Ε.ΛΕ.ΑΝ.Α

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μέλη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b90
Γεράσιμος Σιάσος: Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών μας δίνει τις σωστές συμβουλές για να μην μας προδώσει η καρδιά μας στο κρύο
Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια – Συχνότερη στους άνδρες
Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια – Σε ποιο φύλο είναι συχνότερη;
ΠΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου – Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία
ΠΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου – Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία
Πρωτοποριακό: Αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά θα σε ειδοποιήσει αν παθαίνεις εγκεφαλικό
Πρωτοποριακό: Αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά θα σε ειδοποιήσει αν παθαίνεις εγκεφαλικό
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
Ημέρα κατά του Καρκίνου: Εξετάσεις σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ
9 σωματικά σημάδια της κατάθλιψης που δεν φανταζόσασταν ποτέ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του